Presklenie loggie švédskym systémom

Zdravím všetkych. Ma niekto, prosim, skusenost so svedskym otocnym systemom presklenia loggie/balkona svedskym bezramovym otocnym systemom Alu Vista? Viacero firiem ponuka presklenie tymto systemom, jeda firma nedavno reagovala, ze oni robia obdobnym systemom (otocny a bezramovy) Klima, ktory je udajne ovela kvalitnejsi, nez Alu Vista. zorientuvame sa, cim si to dat presklit. Dakujeme. L.
Odpovedať
ano, ja mam od r. 2011. /mam aj v albume/ tesnenie po rokoch bolo treba vymenit /balkon na juhozapad/ inak som bola spokojna. byt je uz predany a novi vlastnici si taktiez zatial nestazovali.
Odpovedať
@le444on Zdravim Vas. Ako ste dopadli prosim so skumanim systemo ? My sa tiez rozhodujeme medzi finskym a svedskym. Zhotovitel, ktory pouziva dlhe roky finsky, hovori, ze pri svedskom su problemy s vodou v dolnej casti, teda tej akejsi kolajnici, ktora pripadne zamrzne a moze to robit rozne problemy. BUdem rada ak mi poradite, ako dalej, pripadne z akeho mesta ste si vybrali realizaciu presklenia, myslim, ze i nazov firmy je mozen zverejnit. Dakujem pekne
Odpovedať
@sajb Dobrý deň. Mám obrovské problémy s holubmi, kt. sa mi množia na loggiách (najmä na kuchynskej), inak by som to ani nepotreboval preskliť. Keď sa dom zatepľoval, robili sa presklenia hromadne, ale tým, že som bol nový v dome, nenašla sa osoba, kt. by bola na nejakej schôdzi prezentovala, že presklenie bude skôr, či neskôr na loggiách potrebné kvôli týmto netvorom. Vtedy so skupinou by to bolo určite aj pre mňa lacnejšie. Teraz si to musím zisťovať sám, a každý predajca prezentuje ten svoj výrobok ako najlepší na trhu. Tým že nemám čas, všetko robím cez internet, nejakých pár stránok som našiel. Pri mojej ostatnej návšteve v Bratislave sme sa boli na vlastné oči pozrieť, ktorý systém by sme použili. Závesné sa nám zdali príliš krehké, preto sme sa napokon rozhodli, že si dáme tam Alu Vista. Keď som sa v jednej firme pýtal, či robia týmto systémom (aby som zistil cenu práce, príp. nejakú zľavu), majiteľ mi odpovedal, že oni robia obdobným systémom ako Alu Vista, ale oveľa lepším, kvalitnejším, teda Klima. Iná firma v Bratislave mi "odporúča" Alu Vista pred Klímou (zrejme oni používajú tento systém, preto mi odporúčajú ten ich). Fakt sa neviem zorientovať. Vaša poznámka, že švédsky systém s masívnejšou koľajnicou v dolnej časti (keďže systém sa v koľajnici "sedí" a posúva sa na rozdiel od fínskeho systému, kde sklo visí, teda sa posúva v hornej koľajnici) môže byť závažná skutočnosť, kt. mi doposiaľ nenapadla. Tým sa mi situácia ešte viac skomplikovala. Hovorili vám, že zrážková voda tu môže pri veľmi nízkych teplotách vonku zamrznúť a poškodiť spodné koľajnice? ďakujem le444on
Odpovedať
@le444on ani raz mi v tej kolajnici voda nezamrzla. resp. ziadna voda sa v kolajnickach ani nedrzi, vytecie ak prsi. su tam otvory.
Odpovedať
My mame otocne bezramove zasklenie a nie je to ani finsky ani svedsky system. Tento system sa vola BKS. Mame ho rok a som s nim zatial velmi spokojna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?