Potrebujem na stavbu balkóna povolenie susedov?

Potrebujem na stavbu balkonu povolenie od susedov pod nami? Pripadne 2/3 suhlasov vsetkych majitelov bytov? Prosim poradte na aku instituciu sa vobec ohladom tohto obratit a kde zacat. Nemame s tym ziadne skusenosti. Dakujem za vsetky odpovede.
Odpovedať
To akoze na bytovke? :-. To budes potrebovat stav.povolenie atd.a suhlas vsetkych vlastnikov.Lebo fasada je majetkom vsetkych spolumajitelov
Odpovedať
@majki555 ano v bytovke. Myslis, ze uplne vsetkych? Podla mna nadpolovicnej vacsiny, ci?
Odpovedať
@iwuskaa Fasada je spolocnym majetkom vsetych,takze predpokladam, ze vsetci musia suhlasit,aby sa "manipulovalo" s ich majetkom
Odpovedať
Profilova fotka
@iwuskaa myslim ze uplne staci ze par obyvatelov bytovky nebude suhlasit a nedovolia ti to. Ta bytovka je spolocna a kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor a urcite na kazdy nazor treba brat ohlad :-)
Odpovedať
Profilova fotka
najprv by som riesil veci na stavebnom urade potom by som zvolal domovu schodzu a tam to riesil. Aj ked osobne si myslim ze vacsina obyvatelov bude proti pretoze isty cas kym sa balkon postavi im budete pracami "zneprijemnovat" zivot :-) nemyslim to zle, ale vies ako to chodi.
Odpovedať
@romco_00 no to je dost mozne, hlavne u nas. len by ma zaujimalo, ze keby suhlasili vsetci okrem tych pod nami, ze ci oni maju nejake pravo veta. Resp. kolko zo vsetkych musi suhlasit..
Odpovedať
@pravdovrav14 to je mi jasne. Zajtra ideme na stavebny a uvidime, ci vobec by to povolili a potom aj ak ano, tak neviem cim by sme susedom zalepili usta. Problem je v tom, ze vacsina su tu dochodcovia a to asi hovori za vsetko. Ale uvidime :)
Odpovedať
@iwuskaa dochodcovia? no tak to sa mozes s tym rovno rozlucit. Ale tak mozno prekvapia, aj ked dost pochybujem lebo ti su na svoj pokoj a sukromie narocnejsi ako ktokolvek iny :-D
Odpovedať
Aaj ked budes mat vsetky povolenia od susedov najprv potrebujes staticky posudok a je celkom mozne, kedze je to zasah do obvodoveho plasta, ze to ani nepojde. Balkon nie je policka na stene, to je zasah do nosneho systemu budovy. Povolenie od susedov je v tomto pripade uplne najmensi problem. Najvacsi problem je stavebno - technologicky.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 suhlasim. Mozu s tym mat velky problem na urade. Napriklad si teraz vezmi ze ty si chces urobit balkon a teraz by si chceli dalsi traja susedia urobit tiez a to by mohlo narusit celkovo statiku budovy
Odpovedať
Profilova fotka
Tu nazov susedovcov nejako velmi nezavazi...hlavne ide o to co povie statik ci sa s tym stotozni. Ide o to ako je ta bytovka stavana, ale nie som prilis presvedceny ze vam to dovolia, ale tak drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
co ta vedie k tomu aby si si stavala balkon? je niekde v tej bytovke na tej strane kde chces stavat nejaky balkon ci vobec?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@iwuskaa zalepit usta.. no neviem ci bude nieco take mozne. Ale ved uvidis sama ako sa to nakoniec bude dat vybavit. Stavebny urad uz absolvovany?
Odpovedať
Profilova fotka
@iwuskaa len aby to nebolo tak ze vsetci musia suhlasit ;-)
Odpovedať
@tomasekfero ono je to vlastne tak zboku ten balkon, spredu by ho ani nebolo vidno. Predstavte si dve budovy, spojene po 4. poschodie, no a 5. a 6. poschodie maju o jednu izbu menej a vznika medzi budovami priestor.. Cize ten balkon by zdola ani nebolo vidno z ulice..
Odpovedať
@pravdovrav14 stavebny ano, ale poslali nas na pamiatkovy este predtym, kedze je to historicka budova.. no, bude to tazke, tiez nedavam tomu velke nadeje..
Odpovedať
Profilova fotka
@iwuskaa na pamiatkovy? tak to myslim ze budete mat celkom problem vybavit :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@iwuskaa aha tak takto, no nie som si celkom isty ci vam to dovolia takto riesit. Ono ani nejde o to ci to bude vidiet ci nie ale ci to nejako celkovo nenarusi budovu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@iwuskaa pamiatkovy bude vacsi problem ako stavebny si myslim. ]-( ]-( ]-(
Odpovedať
ja mam trosku inu otazku zvacsoval si niekto z vas kuchynu tak ze sa vzdal balkona?? premyslma nad tym zeby som sa do toho dala na jar... treba nato tiez nejakeho statika ked sa tam bude robit prieska a pod ci netreba? ak by mal niekto skusenost bola by som vdacna :-)
Odpovedať
ak žijete v bytovke, tak si myslím, že bude potrebovať povolenie, ale to je skôr otázka na nejakú bytovú schôdzi.
Odpovedať
@iwuskaa: statika bude asi najväčší problém + ak majú tí susedia pod vami napr. okno na tej strane, zacloníte im prirodzené svetlo, preto by mohli mať námietky aj keby to neboli dôchodcovia... v každom prípade držím palce. už ste zvolali bytovú schôdzu?
Odpovedať
@fundasa u nas su balkony vsadene do bloku, miesto zabradlia mame panel. Je to v podstate samonosna konstrukcia, kde sa na zabradlie namontuje okno a vsetko sa len utesni. Pomerne dost ludi si zrusilo balkony a zvacsili si kuchynu. Ti dvaja co to spravili v nasom vchode sa nas (najomnikov a majitelov bytov) na nic nepytali. Ci si vybavili aspon nejake papiere netusim, ale dost o tom pochybujem. Neviem ani o nikom, kto by za toto bol potahovany po uradoch. Zial neviem ani o nikom, kto by si papiere vybehal.
Odpovedať
@zita19 dakujem velmi pekne za odpoved, ano viem aj u nas si to vela ludi rusilo ale nemame nejaky vrucny vztah tak som to po susedoch nezistovala ale tiez si nemyslim ze by na to bolo treba nejake povolenie :-) teraz je to moderne a vela krat to pomoze ked su male kuchyne je to celkom dobry napad :-) a kolko im ot asi trvalo nevies? kym to porobili
Odpovedať
@fundasa neviem ako dlho to robili ani ako to riesili, len zrazu mali okno na balkone
Odpovedať
@zita19 to je najlepsie :-D :-D a susedov ani neinformovali ze co vsak :-D sokova terapia :-D kamsoka byva v bytovke kde susedia vedia este aj o tom kedy bola na zachode asi nemaju inej roboty a vkuse ked je taketo ze sa nieco rperaba tak maju v merku ze kolko sa to robilo a ci sa poupratovalo ked skoncili a podobne :-D takze stastny clovek si ze si ani nevedela a z to bolo :-D
Odpovedať
@fundasa ale zas taki susedia su lepsi ako akykolvek vyspekulovany alarm. U nas uz jedna taka dosla dochodkoveho veku, uz vechtruje na kazdy prd. Uz stihla spocitat, ze susedia maju v kocikarni ulozenych nejak moc stvorakov dlazby a kachliciek na jadro, ze to tam maju na jseft, ledo dlazby im musi stacit 6 stvorakov a oni maju nejakych 8 |-| Ja uz sa tesim ako ju do prdele poslem, ked budem prerabat jadro ja
Odpovedať
@iwuskaa myslim si ze od kazdeho jedneho musis mat suhlas. Kamarat mi tiez spominal ze chceli riesit pristavbu balkonu ale ked pozistovali co vsetko treba vybavit tak sa na to jednoducho uz potom vykaslali a radsej si povedali ze sa zaobidu bez balkona
Odpovedať
@zita19 ved ano to je pravda, ale tak niekedy to aj da zabrat ked sused vie o kazdom jednom tvojom pohybe, nie je to vzdy prijemne, jej to sem tam dost vadi. Vsak sa mi chodi niekedy vyzalovat. No to hej stary ludia to je kapacita, tym neujde fakt nic :-S
Odpovedať
@iwuskaa Mozem sa spytat ako ste pochodili na pamiatkovom resp. stavebnom urade? Tiez nam spravca povedal, ze nech si dame vypracovat projekt, ako to vyzera/lo pred/po a musime ziskat stavebne povolenie a potom povolenie od vlastnikov. Kedze je to historicky dom, tiez nas urcite poslu na pamiatkovy urad... Nakolko to zavisi az od 3 subjektov, tiez mam strach, ze sa najde "dobroprajna" dusa, ale napriek tomu to na jar chceme rozbehnut a skusit :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?