Platia ešte tieto predpisy na rozmery zábradlia?

Najmenšia dovolená výška zábradlia vrátane držadla je: a) základná - 1 000 mm vo všetkých prípadoch, keď nie je predpísaná väčšia výška alebo dovolená znížená výška, b) znížená - 900 mm, ak je hĺbka voľného priestoru najviac 3 m, c) zvýšená - 1 100 mm
Odpovedať
Profilova fotka
Cize ak mam vysku terasy 1meter, staci mi 90tka zabradlie?
Odpovedať
@ivantausk Mne by zábradlie vadilo. Čo tak spraviť terasu nižšiu? Do 50 cm zábradlie netreba.
Odpovedať
@poisonblu ak to stale plati, tak ano.
Odpovedať
@modranuda2 ano, zakopem teraz dom 1.8 m do zeme aby som vyhovoval pre terasu a 5 m, aby som vyhovoval pre balkony. Nieje zly napad :)
Odpovedať
@modranuda2 a aj ked by si mala 10 cm vyvysenu terasu, tak aj tak potrebujes zabradlie....
Odpovedať
@ivantausk Nepotrebujes.... Az od vysky "troch schodov", co je cca tych 50 cm...
Odpovedať
@megdesign hmm... odkial mas toto info? Logika hovori, ze mas pravdu. Ale norma hovori, ze pod 3m je 90cm. Aj 10 cm je "do 3m".
Odpovedať
@ivantausk Obrubníky pre chodníky majú tiež 10 cm.
Odpovedať
@ivantausk Jak odkial? Ak pracujes vo vyske, ktora je viac ako 50 cm, musis mat osvedcenie na prace vo vyskach... Presne koli tomu, ze 5 metrovy rebrik nema zabradlie....
Odpovedať
@modranuda2 no, podla tej normy, ak to bude nazvane ako balkon ci terasa a je to do 3m, tak potrebujes zabradlie... Samozrejme, ze nieco moze hovorit inac (ina norma), no a na to sa pytam...
Odpovedať
@megdesign cize je nejaka norma, ktora to este nejak inac upravuje? Mam cast terasy, ktora je do ca 50cm... Ak by tam nemuselo byt zabradlie, tak by bolo super... Len nechcem mat problem pocas kolaudacie a tak hladam argumenty.
Odpovedať
@ivantausk Nepoznám normy, ale všeobecne sa vie že do 50 cm nemusí byť zábradlie, spýtaj sa na stavebnom úrade. Ak je niekde viac, tak dosyp hlinu alebo sprav schodík po celej dĺžke. 50 cm je bezečná výška, dá sa zostúpiť a nevytkneš si nohu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@modranuda2 no, tomu ja rozumiem. Predstav si situaciu, ze kolaudujes dom. Mas 45cm terasu a nemas tam zabradlie. Zodpovedny clovek sa ta opyta, preco nemas zabradlie. Co odpovies a na zaklade coho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?