Otvor do balkóna pre psa - treba povolenie?

Zdravím, hľadala som podobnú otázku, ale nikde som nenašla nič podobné. Kúpili sme s manželom byt, tak nevieme, či je takúto úpravu možné robiť bez povolenia ostatných majiteľov bytov. Máme malého psíka, ktorého obľúbená zábavka v starom byte bola pozeranie z balkona. Tu je ako zábradlie použité nepriehľadný tvrdý plast, tak nás napadlo, či by sme jej mohli vyrezať malý otvor na oči aby videla dole :-D . Už sme to raz videli u jedných, tak nás to inšpirovali. Nevieme však, či potrebujeme nejaké povolenie susedov, aby sa nikto nesťažoval, že je to zmena vonkajšieho vzhľadu bytovky. Bude to fakt len malý otvor, sme na 3.poschodí. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Podla mna nie, ale ked chcete mat normalne vztahy v dome, radsej to oznamte susedom na schvodzi, najlepsie ked spravite jednoduchy nacrt a napisete k tomu aj rozmery (nech vidia, ze nepojde o nic velkeho), pripadne sa chodte poradit za právcom domu. Ked sa to nebude niekomu pacit, budete hned vediet na com ste. Nepotrebujete predsa, aby vam v buducnosti niekto zneprijemnoval zivot kvôli takej banalnosti. Podla mna je slusne sa oznamit vas zamer aj ked suhlas nepotrebujete. Susedia sa potom na celu vec budu divat inac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
tiez si nemyslim, ze na to treba povolenie. susedia si to porobili na oboch stranach a nikomu o tom ani nehovorili. nikto to neriesil. na tvojom mieste by som to oznamila, popr. sa opytala, ci s tym ma niekto problem - ale ak su to normalni ludia, tak si myslim, ze im to bude jedno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?