Oprava balkonov sa platí z fondu oprav?

Opravu balkonov, teras platia vsetci obyvatelia bytoveho domu (aj ti, ktori balkon nemaju), alebo iba tí, ktorí maju balkon?
Odpovedať
nikto nevie odpovedat?
Odpovedať
som vygooglil... 182/1993 Z.z. Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov ..... § 10 (3) Z fondu prevádzky, údržby a opráv sa financujú výdavky spojené s nákladmi na prevádzku, údržbu a opravy spoločných častí domu, spoločných zariadení domu, spoločných nebytových priestorov, príslušenstva a priľahlého pozemku, ako aj výdavky na obnovu, modernizáciu a rekonštrukciu domu. Z fondu prevádzky, údržby a opráv sa financujú aj opravy balkónov a lodžií. Podla toho to platia aj ti ktori balkon nemaju :-.
Odpovedať
Pretoze aj ked mate balkon prisluchajuci k domu, nie je len vasim vlastnictvom, ale vlastnikom je kazdy obyvatel panelaku :) Takze suhlasim s tym, ze platia ostatni, aj keby nechceli :(
Odpovedať
Určite je to nespravodlive aby si platila, ked balkon nemáš. Nie je priestor na nejaku finančnú kompenzáciu formou nejakej opravy alebo zveľadenia tvojho bytu ?
Odpovedať
oprava strechy ide tiez z fondu oprav a plati aj ten, ktory byva na 1. posch. Cely blok je spolocnym vlastnictvom co mnohi zabudaju a myslia si, ze len byt je ich ostatne je niekoho, nevedno koho. Tak isto rekonstrukcia vytahu pre tych co byvaju na prizemi alebo 1.posch. Proste je to sucast byvania v bytovom dome.
Odpovedať
U našich se např. zateplovaly sklepy, protože ti, co bydlí v prvním patře měli v bytech zimu. A zaplatili to všichni, tedy i ti, co bydlí pod střechou. A ti, kteří zase bydlí dole přispívali na opravu střechy, schodů, výtahu. Bude to nejspíš, jak říká @nanika, je to součást domu, takže by to mělo jít z fondu oprav. Když někomu rupnou stupačky, tak by to mělo jít taky z fondu a ne aby si to nájemník platil sám, protože to přece ruplo jemu. ;-)
Odpovedať
@g_ame podle me vsichni, u nas take jde vse z fondu oprav, at jsou to balkony, zatepleni sklepu, oprava strech, atp... bohuzel obcas se z toho plati i pekny pi*oviny ]-(
Odpovedať
plati sa z FO aj u nas to bolo tak ... minulý rok sme zateplovali bytovku na najvyssich poschodiach sa stazovali ze nemaju striesky na balkonoch a ze chcu ... tak sme sa dohodli ze teda OK budu mat striesky ostatny si dame namontovat jednake uzavretia balkonov a na prizemí balkony nemaju tak pivnicne stropy sa zateplia nejakou speci izolaciou a všetci boli spokojní.... :-D
Odpovedať
Iba majitelia balkónov. Balkón nie je spoločné zariadenie domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?