Môžem fajčiť na balkóne bytu?

Byvam rok v podnajme. Od zaciatku fajcim na balkone, posledny mesiac suseda z prveho podo mnou trieska na balkone a nadava ako jej zase smrdi pradlo. Mne vsak majitelka nic nepovedala ani jedny susedia neboli ani za mnou, ze im to vadi, aby som to nerobila. Platim si 330eur najom za 2izbovy byt a nesmiem fajcit na balkone bez obmedzeni?? Ziadne problemy so mnou nikto nemal nikdy. Poradte ako to riesit!
Odpovedať
POD tebou? to chce team odbornikov na paranormalne javy :-D
Odpovedať
@jana585 ak mate piano, tak tu mate odpoved: https://ekonomika.sme.sk/c/20483781/m...
Odpovedať
@jana585 ja len nechapem preco maju fajciari problem ist fajcit von, tam kde to nikoho neobmedzuje.
Odpovedať
@taskataska nechce, ak niekto fajci na balkone je uplne bezne to citit aj poschodie nizsie.
Odpovedať
@alamahapalamlaa ale obmedzuje.byvam na 5.poschodi a ked fajcia dolu,citim smrad v byte a to nehovorim o smrade od susedov pod nami,vedla nas a nad nami. Darmo cigarety neskutocne pachnu a pre nefajciara je to obmedzujuce a pre fajciara nepredstavitelne ako ta lahodka moze niekomu smrdiet. ja aj ked som fajcila mi vadil cigaretovy dym od druhych
Odpovedať
@hoblinka13 ja som to tak myslela ako si to napisala.. ironicky, teda ze fajciari maju ist tam kde to nikomu nevadi... :) a nie smradit na balkonoch alebo pri vstupoch do budovy... ]-( ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jana585 prepac ale to je co za argument - "Platim si 330eur najom za 2izbovy byt a nesmiem fajcit na balkone bez obmedzeni??"
Odpovedať
Precitaj si domovy poriadok.Ak to tam maju uvedene ako zakaz,tak by si mala dodrziavat. Ale inak, tiez to povazujem za hlupost,aby ta suseda obmedzovala,co mas robit na svojeom balkone!
Odpovedať
@alamahapalamlaa presne,ja som sa dnes zabudla na Modrej streche a mam vy byte cmud ]-( by som vrazdila,neviem,preco nemoze vyjst slecna-pani pred vchod,niekedy to tak robil nas sused,uz nerobi,zial,naucil sa od inych,to nema nic spolocne s vyskou tvojho najmu :-S
Odpovedať
tak si predstav, že ti platiš za podnájom a nájomníci za nájom. Prečo fajčiari nechápu, že obťažujú fajčením iných? Napr. ani tuším 4 m od autobusovej zastávky nesmieš fajčiť, ani pri škole, škôlke, nemocnici..... holt, obťažuješ. Hádam pripustíš, že to nie je príjemné a teda tomu, kto nefajčí to naozaj vadí a aj škodí. A ešte niečo z obč. zákonníka : "Čo hovorí Občiansky zákonník". Sused vás nesmie napr. obťažovať nadmerným hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením či vibráciami.
Odpovedať
Profilova fotka
Vadi to preto lebo ta vidi ... tak si zapal vo vnutri :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nech to vyznie akokolvek hlupo, riesenie je jednoduche, prestat fajcit :), okrem susedov to privitaju pluca aj penazenka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr jasné, on vidí, ale všetci cítia. Alebo nie?
Odpovedať
Fajčil som,a prestal som,dokonca som býval na byte,už nebývam :-D Jediný problém na bytoch je tolerancia,Keď to susede vadí prečo si nejdeš zapáliť von pred vchod?
Odpovedať
@jana585 Vybodni sa na nu. Niekomu vadi pes inemu cigareta a dalsiemu dupot deti. Ako by si predstavovala ze mas byt tolerantna, tak isto moze byt ona tolerantna voci tebe. @ajkava To co pises : Sused vás nesmie napr. obťažovať nadmerným hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením či vibráciami. To sa bude tykat extremnejsich situacii ako nejaka cigareta. ;-) Edit: Preco by mala chodit pred vchod. Ci jej bude fajcit nad balkonom alebo pod bude asi jedno.
Odpovedať
@17juraj17 Tak tomuto sa vravi super tolerantny pristup vdaka ktoremu su vztahy v bytovkach take ake su. Z mojho pohladu by to malo byt skor o tom co nerobim ja Tebe nerob ani Ty mne. Ja nefajcim a neobtazujem tym nikoho na okoli tak rovnako ocakavam ze nebudme mat smrad z cigarety v izbe ked si otvorim okno. Ale to budem Tebe asi zbytocne vysvetlovat.
Odpovedať
@17juraj17 to som vytiahla z obč. zákonníka z príspevku. To nie sú moje slová.
Odpovedať
U nas to v case, ked sme este byvali na byte boli tiez vecne natahovacky medzi fajciarmi a nefajciarmi. Nefajciarom vadil dym z balkonov, fajciari zase argumentovali ze ked sa cez vikend vari, kazdy ma pootvarane okna a oni citia v byte menu z celého vchoda :) Napokon to jeden sused "vyriesil" tak, ze sedel v kuchyni pri balkone a fukal dym von. Prakticky vraj uz nefajcil na balkone, ale u seba v byte 8-( . To uz ale bolo v case ked som staval dom, tak som nad tym proste maval rukou. A uz ni neviem ako to nakoniec dopadlo...
Odpovedať
Profilova fotka
Co sa tyka toho fajcenia na balkone ak sa nik iny nestazoval neries to. Na co su balkony? aby sa tam ia pradlo vesalo a sedelo po veceroch? Ak si chce niekto zapalit a byva na 12 poschodi to ma ist po kazde dolu? To je nezmysel. :-)Ked som bola mala vacsina susedov okolo nas fajcila a pradlo zasmradnute nebolo kedze je vonku a ,,luftuje,, sa :-) Proste niektori ludia musia rypat a vadi im vsetko. Vsak nejdete na balkon 20-ti a nezacnete naraz fajcit :-D
Odpovedať
@fisan Mne to vysvetlovat nemusis. Ja pracujem s ludmi cely zivot a viem ze nikdy sa neda ulahodit vsetkym. Si teda nefajciar ale som presvedceny ze mas dostatok nedostatkov ktore by vadili inym , len ich toleruju. To ze ti to niekto netrieska o hlavu neznamena ze nie su. Pochop. Napriklad vo stvrtok mi vravel znami ze ma nad sebou susedu ktora pri sexe vrieska jak Viktorka. Napr. Proste ludom vzdy bude nieco vadit.
Odpovedať
Profilova fotka
U mojej mamy v baraku sa musi fajcit vonku. Kedysi fajcili na chodbe! To sa nedivim, ze sa stazovali. Mama chodi teraz pekne pred vchod alebo fajci doma. Ked tak, nech fajci dnu.... a sebe robi zle. porovnavat s nedelnym obedom vyparmi- to snad nie.... skodlivost???
Odpovedať
Profilova fotka
Pod nami byvaju susedia, co permanentne fajcia... nie 3x do dna ani 13x...ale 300x, kazdych 15min su na balkone, na okne a nevieme si otvorit ani okno do spalne, vsade je smrad a nakurene ako v bare.... Neplatim si podnajom, zijem tu, vo vlastnom byte a mozem sa aj poskladat, nikto s tym nic neurobi. Tak sa treba obcas vcitit aj do koze tych co to musia dychat...a ze im to asi prekaza.
Odpovedať
@reni1512 ja 2x za den, inak som nonstop v praci a to im vadi, ano?? Som chapava, chodila som fajcit pred cinzak a suseda na mna kricala ze mam ist az na chodnik!!! Normalne?? Urcite nie!
Odpovedať
@bambula626 to je extrem. Ja to aj uznavam! Treba sa vcitit do oboch stran ale!
Odpovedať
@17juraj17 presne tak!
Odpovedať
@sitael mne nikdy pradlo nesmrdi! Nikdy a mozem pri nom aj fajcit.
Odpovedať
@ladislavm aj tam jej to vadi, ze mam chodit na chodnik
Odpovedať
Profilova fotka
@jana585 malokedy citis zapach, ktory vytvoris sama, ludsky cuch tak funguje. Moja dcera chodila ku kamaratovi domov, kde fajcili jeho rodicia, a oni nic necitili, ale ked mi dosla domov, tak vsetko pradlo islo okamzite do pracky a dieta do sprchy, to sa nedalo vydrzat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana585 fajciari a nefajciari maju ine nosy-)))
Odpovedať
Profilova fotka
fajcenie citit, ak je tuhy fajciar, ide fajcit aj kazdu pol hodinu a to je potom ozaj zabava.. mala som susedov, skriza pod nami a to co tam bolo vzdy v mojej spalni, neprajem nikomu.. obaja fajciari, okolo nic deti, nevadilo im, ze to inhaluju.. ja som ani spat nemohla, stiplavy smrad v izbe stale a v lete sa ato neda, ze ani okno otvorit... no otras.. fajciari by sa mali dokazat vcitit do nefajciarov.... ono, je to sice viacej citit smerom hore, toje jasne, ale niekedy to citit kadejako, zalezi, ako fuka vietor.. nehovoriac o popole , ktory pada smerom dole... jeden mi takto prepalil pradlo ... to potesi. nastastie som vacsinou zivota prezila v RD, ale tie 3roky v bytovke mi stacili...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?