Dá sa reklamovať nezmyselné posunutie okapového zvodu pri jeho rekonštrukcii?

Robila sa výmena starých rýn a posunul sa 2 m dlhý zvod z okraja balkóna (kde ničomu nebránil) do jeho stredu. Na posunutie miesta nebol dôvod. Takýmto zásahom sa v priechodnosti môjho balkóna spravila prekážka, čím mám obmedzenú možnosť jeho využitia. Sú nejaké technické normy, ktorými môžem žiadať o nápravu, resp. ako sa brániť? Prosím pomôžte. (foto č. 1: nové miesto zvodu; foto č. 2: pôvodné miesto)
Odpovedať
Profilova fotka
@s_zemko dobrý deň. Bohužiaľ žiadna technický norma, o ktorej mám vedomosť, nehovorí, či má byť žľab výslovne mimo plochy balkónov, pokiaľ to priestor umožňuje alebo nie. Pravdou je, že takáto voľba pri rekonštrukcii zvodov a žľabov je netradičná a pokiaľ to prechádza cez Váš balkón jednoznačne ste mali byť o tom min. pred realizáciou informovaný a projektant Vám mal vysvetliť, čo ho viedlo k tomuto riešeniu. Na Vašom mieste by som sa obrátila na realizátora a žiadala ho o technické a jednoznačné vysvetlenie, prečo zvod nemohol ostať na pôvodnom mieste a pokiaľ ho nemá , žiadala by som , aby zvod ponechal na mieste pôvodnom a prácu opravil k vašej spokojnosti. Obmedzovať priestor, už aj na tak stiesnenom mieste ako máte je, naozaj trošku cez. Okrem toho, to, čo vám vytvorili na balkóne , že vám v mieste, kde sa bežne chodí dali na zem žľab je amatérske riešenie! Neexistuje, aby na takomto mieste bol žľab takto prístupný a vy ste sa na ňom mohli podknúť prípadne ho poškodiť. To je čisto užívateľské hľadisko.
Odpovedať
ty kokso, to aky debilny majster toto spravil? silne kafe
Odpovedať
Ide o to, ze ti dali prec ten murik a namiesto neho je ta zvodova rura? To je snad zlepsenie vyuzitelnosti nez znizenie, ci?? Inac by tam bol ten murik, ci nie? Ak to teda zle vidim a je to na inom mieste, alebo to teda povazujete za znizenie vyuzitelnosti, tak to treba prebrat so zhotovitelom.
Odpovedať
Profilova fotka
je tam porušených viacero noriem, napr. priechodná šírka, upevnenie, prekážka na podlahe, treba požiadať stavebný úrad aby zasiahol. Takýto rozsah prác sa robí na SP.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?