Chýbajúce zásteny na terase bytu (žiadne súkromie)

Profilova fotka
Ahoj, chcela som sa spýtať na Váš názor na zásteny na terase, ktoré sú na fotke. Kupujeme byt, pri ktorom nám na začiatku bolo povedané, že zásteny medzi terasami budú vysoké po celej dĺžke. Teraz sme sa dozvedeli, že to nebolo možné uskutočniť a preto zvolili variantu, ktorá je na foto, čiže iba sklenené nízke zábradlie dlhé asi dva metre medzi veľkými terasami. My sme z toho veľmi sklamaní, snažíme sa to ešte riešiť, ale byt sme kupovali hlavne kvoli peknej veľkej terase a teraz nám na ňu možu chodiť susedia, resp. si s nimi možme kývať. Ako by ste na to reagovali by? Vadilo by Vám to, prípadne ako by ste u developera argumentovali? My sme sa snažili argumentovať súkromím (vidieť kľudne aj do spálne), prípadne bezpečenosťou. A je podľa Vás možné, je sa to tam urobiť nedá? Na ďalšej foto prikladám ako to majú riešené na vrchných poschodiach a zdá sa nám divné, že hore to je možné urobiť a dole nie. Ďakujem za rady .
Odpovedať
Nuz toto by mi vadilo, a to dost. Nechapem preco by sa to nedalo vyriesit. Napriklad ako to horne podlazie. Teda chapem, toto je lacnejsie = vacsia marza. Po nastahovani si to kazdy zacne riesit po svojom a bude to ako v lunaparku.
Odpovedať
tak toto naozaj nechapem preco to uz nemohli potiahnut. Pred developerom neviem ci nie naargumentujete pretoze ti maju odpoved snad na vsetko. Myslim ze si to budete musiet vyriesit nejako po svojom :/
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd @brunodumo Ďakujem za odpovede, ešte sa nejak posnažíme to vyriešiť s developerom, ale keď tak si to potom spravíme sami, akurát ešte presne neviem akú zástenu tam dať, aby som nepotrebovala povolenie od susedov alebo tak.
Odpovedať
Tu pojde asi o dizajn, takto to architekt navrhol a tak sa to musi urobit. Ak ste videli projekt ze to tam bolo ziadajte ze to tam chcete mat uplne plne.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Oni to mali najprv navrhnuté tak ako hore, takže architekt to navrhol dobre. Dnes sme sa dozvedeli, ževraj im to zamietol statik. Vraj tam musí byť niečo, cez čo bude prefukovať. Takže nám povedali, že sa o dva týždne (keď bude k dispozícii architekt) budú snažiť nejak to vymyslieť ako to tam dať a aby to bolo OK (budú to dávať iba k nášmu bytu), ale povedali nám, že ak by mali narušiť nejaký plášť budovy, tak to robiť nebudú. Tak môžme dúfať, že na niečo prídu alebo sa niečo snažiť vymyslieť.
Odpovedať
Profilova fotka
nuz, ak to inak nepojde, poriesia to velke ihlicnany v crepnikoch, alebo nejaka taka paravanova stena...
Odpovedať
@dianka48 Ved ale ked to preslo stavebnym povolenim, tak statik to uz musel odobrit. Ci vy ste to videli este len vo forme studie?
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd Ano, my sme to videli len na vizualizáciach, resp. nám to bolo povedané a potvrdili nám, že to tak najprv malo byť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dianka48 no tak to sa vam ani necudujem ze vam to vadi, to by vadilo asi kazdemu, vsak to nebudete mat ziadne sukromnie a dokonca velmi lahko by mohli k vam na terasu aj preskocit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Prepáčte, asi som divný, ale o akom narušenom súkromí je tu reč...? Veď aj spredu je to tam ako vo výkladnej skrini. Nejaká menšia - väčšia bočná zástena nič nerieši.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Spredu je výhľad do lesa (z ulice tam vôbec nie je vidieť), takže spredu nie je problém. A rozdiel v menšej a väčšej bočnej zástene je ten, že cez menšiu na vás sused vidí a vidí vám do bytu a cez väčšiu nie... Myslím že rozdiel je veľký. Každopádne to bolo vyriešené dlhšími zástenami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?