Byt s exekúciou

Ahojte. So snúbencom riešime kúpu bytu. Boli sme už aj pozrieť, celkom by sa mi aj páčil, no je tu jedno ALE. Na moju otázku či je byt bez tiarch mi bolo povedané, že je nan uvalená exekúcia od bývalého manžela o čom vraj ani netušila a dozvedela sa to od realitky. Ako je toto vôbec možné? Je možné kúpiť alebo predávať taký byt? Realiťák povedal, že to by sa dalo do poriadku. No ale veriť-neveriť? Nechceme zostať bez penazí a bez bývania, ide o nemalú sumu za byt. Dakujeme :)
Odpovedať
@sladkamiki Ako je to možné? Veľmi jednoducho. Niekto si neplatí záväzky a potom príde exekútor. A pokiaľ sa ona nevyzná v nehnuteľnostiach, tak o tej exekúcii naozaj nemusela vedieť. Najprv by bolo treba vyriešiť tú exekúciu, aby bol LV čistý. Bez toho sa nedá nehnuteľnosť previesť. A na to treba najprv dlh z exekúcie splatiť. Otázne je, aký veľký dlh má ten jej bývalý manžel. A či to vôbec bude mať záujem riešiť. Nech predávajúca zistí u exekútora, aký veľký je ten manželov dlh.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem, no spomínala, že okolo 5000 eur...čiže ona si to musí dat doporiadku, pokial chce ten byt predať?
Odpovedať
Treba kontaktovat daneho exekutora a vsetko riesit snim.
Odpovedať
ako sa tam dostala tá exekúcia, ak je od bývalého manžela? byt je oboch?
Odpovedať
Profilova fotka
Najskor sa nakontaktujte na daneho exekutora. On by vam mal vediet povedat, co a ako sa da v tomto pripade robit. Mozno sa to da spravit tak, ze sa z vami vyplatenej sumy odvedie najskor dlh a potom by mal byt ten byt cisty, no to vam bude asi len on vediet povedat
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to nekupil, tam mozu byt skrz to este take dotahovacky a realitak vam bude len mazat med okolo ust len aby sa toho uz zgabal. Ja by som si dal podmienku, ze okay kupim ale ked oni budu mat toto medzi sebou normalne vyriesene.
Odpovedať
rovno to kupte od toho exekutora :D
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 heh kiez by sa to tak dalo :D
Odpovedať
Byt zaťažený exekúciou previesť nemožno. Možno sa dohodnúť s exekútorom, že časť kúpnej ceny vo výške exekučne vymáhanej pohľadávky bude uhradená jemu a on prevod odblokuje. Tento postup však obsahuje veľké riziko v tom, že ak má niekto z vlastníkov ďalšie dlhy, medzitým vyskočia na LV ďalšie exekúcie (=o5 zablokovaný prevod, navyše ste bez peňazí). V závislosti od sumy vymáhanej pohľadávky možno navrhnúť exekútorovi vypísanie dražby a a pokúsiť sa byt vydražiť (dražby sú verejné). Úplne najlepšie riešenie je, aby si to dali predávajúci do poriadku a prevádzali byt nezaťažený exekúciou.
Odpovedať
@igor256 Toto nie je možné.
Odpovedať
Podla mna je najjednoduchsie dat od toho ruky prec. Nechat to tak, lebo zbytocne sa to skrz exekutora bude predlzovat, stoji vam to zato?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?