Balkon (terasa) - zabriadlie a izolacia

Ahojte, Mam terasu (cca 30m2, dlzka zabriadlia 25m), ktory je momentalne zvrchu zatepleny 16cm polystyrenom a vyspadovany cca 5 cm poterom. Na poter pojde tekuta hydroizolacia a dlazba. Kedze terasa je z casti aj strecha, je potrebne ho dobre zaizolovat zo vsetkych stran, na bok (celo) balkona pojde 10cm polystyren a zo spodku 10-15cm polystyrenu. Otazka teraz je, ako najlepsie umiestnit zabradlie, su asi 3 moznosti: 1. Zabradlie sa vysunie vonku a pojde priamo hore, tym padom by vsak koniec dlazby bol mimo poteru a polozeny na EPS. 2. Zabradlie sa vysunie von a "vrati" sa spat na balkon - toto je pre vyrobu zabradlia najkomplikovanejsie a esteticky nie moc pekne.. 3. Zabradlie pojde priamo hore, bude prechadzat cez okapovy plech, pricom prechod zabradlia cez okapovy plech by sa musel poriadne hydroizolacne osetrit. Ktora moznost je najlepsia? Alebo je este nejake ine riesenie? Vizualne je najlepsie 1 alebo 3... Dakujem PS: Otazka naco je taky balkon v RD je zbytocna, balkon tam uz je a treba ho len co najlepsie a ekonomicky dokoncit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pepozv terasa je plocha buď na teréne, alebo nad miestnosťou. Na teréne izolácia nedáva zmysel, nad miestnosťou je možno potrebná, ale treba viac detailov. Za najlepšie pokladám prvé riešenie
Odpovedať
Je to terasa, ktora v najsirsom mieste ma cca 3m, pricom 2m su nad miestnostou a 1m je presah mimo podorys prveho podlazia. Nebude problem ze dlazba pri prvom rieseni bude zcasti polozena mimo poteru, iba na eps (alebo XPS) a pripadne presietkovana pancierovou sietkou?
Odpovedať
@pepozv Ahoj, rovnaky typ terasy budem riesit aj ja, ja budem riesit variantu c1. co sa tyka zabradlia a chcem sa spytat, nemal ten poter ist az nad ten EPS 10cm ? Tym padom by dlazka bola vsade na potery ale poter by nebol zaizolovany z tej celnej strany. Pytam sa preto, lebo ja mam na plane izolovat len ten beton 20cm u mna je to 15 cm ale na potery bude len hydroizolacia.
Odpovedať
@tomcok ano, tiez ma to napadlo potom ako sa spravil poter :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?