Akú hrubú priečku dať na balkón?

Ahojte, chcem sa opýtať, v byte máme ešte staré balkónové okno v kuchyni idem ho zrušiť (je to osadené v "papundekle" ;) a vymurujem tam priečku na plastové okno a dvere. Rozmery mám okná sa už robia. Mám použiť pri murovaní ytong? rozmýšľam že 15cm hrúbka tehly bude stačiť?
Odpovedať
15 cm na vonkajsi mur? budes kurit na ulicu? Okna budu drzat teplo a mur chladit? To uz by si mala lepsie cele to presklit a mas teplo.
Odpovedať
@syko1 mal sito cele presklit a nie takto. peniaze neusetris skorej ta to bude stat viacej nez take velke okno...ale ka mas okno v vyrobe takuz nic ineho len min 30cm sirku a ides murovat sietkovat atd atd
Odpovedať
z vonku samozrejme 5 alebo 10 cm polistiren. stena ma dlzku 2,4m a balkonove dvere s oknom budu dlhe 1.8m. tak ze iba po 30cm z kazdej strany treba vymurovat po strop. tam ten unik tepla po zatepleni moc nebude. ci?
Odpovedať
andrejh0 no presklenne okno na tie rozmery stoji 800€ to je trosku moc ;) takto to necham v povodnom vzhladovom stave. Muovanie a sietkovanie je to najmenej
Odpovedať
je to vlastne presne toto co je na tejto foto http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/j... to iste idem urobit.preto sa pytam ci 15 alebo 20cm tehla alebo viac?
Odpovedať
@syko1 ufff prepac ale riadne si to zbastardil. to budes mat viac roboty nez to das do normalenho stavu...takze zober ytong siroky tak ako je panel a tak to vystav. asi bytovy dom nieje zatepleny tak len tym ytongom by som to riesil
Odpovedať
@andrejh0: to na tej fotke to je niekoho ineho, len som ju sem dal aby ste vedeli o co ide :D Co vlastne idem murovat. Nas panelak idu zateplovat teraz o 2-3 mesiace.
Odpovedať
@syko1 to mi doslo ze je to ineho. najlepsie podla mna tam dat tvarnicu siroku 30 a hlbku podla nosneho muru a ked idu zateplit tak zbytocne tam davat polystyren.
Odpovedať
jednemu znamemu to robila priamo firma ktorá montuje okná a ona mu to urobila z 20cm tehly a vypytala za to 400€ iba za zburanie a vymurovanie. Preto sa radim tu, murovať som už muroval tak že porblém to nebude len či staći ta 20tka alebo nie.
Odpovedať
@syko1 jej solinkar :) opytam sa brata, on to nedavno robil, potom dam vediet :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Môj známy dával 15cm (keď dobre pamätám) a myslím, že stačilo :-)
Odpovedať
@ppohoda Myslím, že dotyčný to už bude mať po troch rokoch dávno poriešené :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nuž, je to pravdepodobné :-D ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
15 cm hrúbka na ,,loggiovu stenu ,, postačuje, nevidím dôvod, prečo by sa musel riadiť hrúbkou obvodového plášťu, keď sa jedná o vtlačenú stenu, ktorá doteraz aj tak mala cca 6 cm. Samozrejme tú stenu treba zatepliť ( polystyrén má omnoho menší koef. prestupu tepla ako murovací prvok, tak tepelný odpor treba nahánať hrúbkou polystyrénu a nie tvarovkou ).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ono ta vymurovana priecka na balkone celkom rada plesni ked sa to zle spravi :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?