Majitelia chalupy v malebnej dedinke v Štiavnických vrchoch pôvodne chceli rekonštruovať starý dedinský dom. Stavbári ich však od náročnej prestavby odhovorili a tak vznikla moderná nízkoenergetická drevostavba na kopci s výhľadom do údolia.

Mladá rodina z Bratislavy túžila po rekreačnom domčeku už dlhú dobu. Starý dedinský dom pod lesom si kúpili už pred rokmi, odborníci im po obhliadke však odporúčali radšej sa do jeho rekonštrukcie nepúšťať kvôli zložitosti a vysokým nákladom. Pozemok bol však dostatočne veľký, takže prišiel do úvahy nový dom.Myšlienka sendvičovej drevostavby im prišla prirodzená, uprostred prírody by sa malo využiť drevo ako prírodný materiál. Druhý argument, ktorý ich absolútne presvedčil, bola rýchlosť stavby. Chalupu postavili na kopci kvôli výhľadu do doliny, ktorý si dodnes pochvaľujú.

Majiteľom sa však ich projekt predĺžil kvôli zmene realizačnej firmy i celkovej dispozície projektu domu. Finálna voľba nakoniec padla na stavebnú firmu Drevstav Slovakia Nová Baňa. Pomohli im svojimi dlhoročnými skúsenosťami a odborným poradenstvom.

Realizácia : Drevstav Slovakia
Tepelné izolácie : Knauf Insulation