coverphoto
Neaktívny

xiomo

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistroval sa 29. sep 2016
býva v meste Bratislava
Aktivita
2 príspevky vo fotoblogoch
128 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Skupiny
Bratislava
Sledované fotoblogy (11)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

máte doma niekto banánovník? ako sa oň staráte aby sa držal pri živote a aby možno raz z neho niečo bolo? my sme dostali od známych a nevieme čo s ním 😃

  • mirrisMy ho máme krásne rastie, aj mladé výhonky vyrastajú, ale nerátam s tým, že z neho niekedy nieco bude 🙂
    • xiomo
      AUTOR
      A ako často ho polievaš? aj ho nejako zvlášť hnojíš alebo tak? premýšľam, že asi by bolo vhodné keby bol furt vnútri, že?
      • stanislava111ak chcete mať plody na banánovníku, tak ho treba zasadiť do obrovskej nádoby, ale naozaj obrovskej a mali by mať teplé a vlhké prostredie, my sme ich mali nasadené v zimnej záhrade s bazénom, ale priamo v zemi.... narastie cca do výšky 1,8-2m, obvod listov je cca 2 m, potom sa objaví fialový kvet a ten sa postupne rozvinie a za každým lupeňom budú banány, postupne to vytvorí banánový trs cca 60-70 cm dlhý a cca široký cca 50 cm, my sme trsy dávali dozrieť do firmy, ktorá dozrieva banány na náš trh, bolo to rýchlejšie a mali pekné žlté šupky... inak budú také na oko nepekné, ak dozrejú na strome, ale dobré chuťovo budú... na jednom strome môže byť aj viac trsov naraz, ale potom sú trocha menšie... hnojili sme to obyčajne, ako všetko ostatné v zimnej záhrade... my sme vždy po úrode banánovníky vyklčovali a nechali len odnože, z tých vyrástli nové stromy..... a tak dokola
        • xiomo
          AUTOR
          čo si mám predstaviť ako obrovskú? koľko litrovú? teraz ho máme v takom väčšom plastovom kvetináči. Ja som chcel, že von zasadiť, len mám obavu že to by neprežil. Takže zimná záhrada by bola preň taký ideál hej? budem musieť zrejme to nejako vymyslieť.
          • zita19@xiomo  pre klasicky banan na jedenie nie je nadoba, ale sklenik. Tie banany mavaju listy az 10 m vysoke. Ty mas asi nejaku z tych mensich odrod, ktore v domovina davaju banany na varenie. Aby plodili, tak nadoba zacina pri 50 litroch a najlepsie im je vo vykurovanej zimnej zahrade A uroda je aj tak dost sporna. Pestuj bananovnik na okrasu, sleduj aka to je vynimocna radtlina (inac je to najvacsia bylina, lebo ani najvacsie odrody nevytvaraju drevnaty kmen), ako po odkvitnuti materska radtlina vyhynie ale ptedtym narodi deti z korenov.
            • xiomo
              AUTOR
              @zita19  takže keď čítam čo píšeš, tak to musí byť zaujímavé, tak tento náš má cca 70cm ešte len, takže čakám, že dokedy ako bude rásť, len nechcem aby to vzdal s nami po nejakom mesiaci, preto by som rád vedel, čo všetko teda mám preň urobiť aby žil, čo najdlhšie. Tak mu skúsim nájsť miestečko. S tým polievaním mi nevieš poradiť?
              • stanislava111@xiomo  
                @zita19  
                v zimnej záhrade dorastie len toľko, koľko bude miesta a zeminy.... úroda nie je problém v zimnej záhrade, my sme toho mali na mraky, len potom sme predali dom aj so zimnou záhradou... môžem pohľadať aj foto, ale musela by som to prefotiť, lebo vtedy digitálne fotoaparáty ešte neboli.... 😃 inak, my sme pestovali aj ananásy.... tiež boli menšie ako na ananásovej plantáži v austrálii, ale boli... 🙂
                • zita19@xiomo  mne banany vykapali na suchy vzduch. Tak ich uz len chodim obdivovat do botanickej zahrady. Mala som nejake karibske co mali byt na varenie
                  @stanislava111  ananas som mala aj ja. Taky miniaturny, zato sladucky, stavnaty aky tu nekupis. Len problem bol s miestom. Ta obluda sa dost roztahovala po byte.
                  • vierka05my mame uz 5 rokov. Momentalne kvitne. Mame ho v obyvacke, vyhodil aj odnoz. Polievam ho do misky, podla toho aka je sucha zem. Je tazky ako fras.