coverphoto
Neaktívny

Tinkabarborkaandrej Ganobjaky

Tinkabarborkaandrej Ganobjaky
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 5. júl 2020
Aktivita
2 príspevky vo fotoblogoch
7 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (29)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Poraďte prosím skleník, stačí 2m x 4m, na také bežné pestovanie paradajek, uhoriek atď.... Kde ste kupovali? Aký odporúčate?

  • pavka139Staci, ale dnu odporucam dat maximalne tri korene velkych paradajok napriklad ako tornado. Kvalitativne je to lepsie aj z hladiska cirkulacie vzduchu. Osobne som za dlhsie a uzsie skleniky, z estetickeho hladiska by som isla do skla, ale cenovo su vyhodnejsie lexany. V skleniku sa napriklad mne neoplati pestovat paradajky nakolko sa nachadzame na najurodnejsej pode na svk a teda vonku mame plnohodnotne podmienky na pestovanie zeleniny. Vonku pestovane su paradajky chutnejsie a vonavejsie. Co sa vsak tyka uhoriek a paprik, jednoznacne su urodnejsie zo sklenika a chut som nebadala inu tych co som pestovala v skleniku a tych co vonku. Este koncom oktobra som oberala plody zo sklenika. Papriky sadit po 2-3ks do jednej jamky, budu lepsie a pozor na uhorky, jeden koren sa dokaze v skleniku velki rozrast. My mame 8x3m sklenik a pestujem v nom papriky a uhorky. Tento rok planujem 5korenov uhoriek a 4 jamky paprik. Sklenik bude uz aj tak riadne plný. Ty ak budes mat polovicne velky sklenik, tak treba zvazit este menej korenov dovnutra. Nakolko cim je sklenik mensi, tym je tam ta cirkulacia vzduchu akasi horsia ( mama ma maly sklenik) .. horne okienka by som si nedavala vobec a co sa tyka tych dverovych okien/ mam ich na oboch stranach ale nepouzivam. Otvaram cele dvere na oboch stranach pocas dna, na noc dvere zatvaram a nenechavam otvorene ani okienka. Tak snad pomoze moj nazor v niecom.
    • Tinkabarborkaandrej Ganobjaky
      AUTOR
      @pavka139  áno ,ďakujem,každá rada pomôže. Chcem ho na pestovanie prevažne paradajok, keďže my sme úplne sever Slovenska... Takmer nič sa tu neurodi a paradajky máme radi.