Počet porcií: 30
Ingrediencie
- Hladká múka 500 g
- Hera 100 g
- Cukor práškový 150 g
- Med včelí 100 g
- Žĺtok 3 ks
- Vajcia 1 ks
- Perníkové korenie 2 lyžička kávová rovná
- Kakao 1 lyžica polievková vrchovatá
- Jedlá sóda 1 lyžička kávová rovná
Postup prípravy:Najskôr všetko sypké premiešajte s múkou a až potom pridajte rozohriaty tuk s medom a vajcom. Dôkladne prepracujte cesto, ktoré nebude mať žiadne šmuhy a fľaky. Zabaľte ho do fólie alebo mikroténu a nechajte v chlade niekoľko hodín, najlepšie do druhého dňa. Cesto rozvaľkajte na rovnomerný plát vykrajujte tvary a pečte na papieri.
Pokiaľ by vám perníčky pri pečení prepadali v prostriedku je treba teplotu zvýšiť a pokiaľ by zase pukali, pečiete príliš zostra.
Aby boli perníčky lesklé a hladké je treba po ich upečení potrieť ich povrch vajíčkom rozšľahaným s trochou citrónovej šťavy.
Na prípravu budete potrebovať: