Vianočné perníčky

22. nov 2012
Počet porcií: 30
Ingrediencie
  • Hladká múka 500 g
  • Hera 100 g
  • Cukor práškový 150 g
  • Med včelí 100 g
  • Žĺtok 3 ks
  • Vajcia 1 ks
  • Perníkové korenie 2 lyžička kávová rovná
  • Kakao 1 lyžica polievková vrchovatá
  • Jedlá sóda 1 lyžička kávová rovná

Postup prípravy:Najskôr všetko sypké premiešajte s múkou a až potom pridajte rozohriaty tuk s medom a vajcom. Dôkladne prepracujte cesto, ktoré nebude mať žiadne šmuhy a fľaky. Zabaľte ho do fólie alebo mikroténu a nechajte v chlade niekoľko hodín, najlepšie do druhého dňa. Cesto rozvaľkajte na rovnomerný plát vykrajujte tvary a pečte na papieri. 
Pokiaľ by vám perníčky pri pečení prepadali v prostriedku je treba teplotu zvýšiť a pokiaľ by zase pukali, pečiete príliš zostra. 
Aby boli perníčky lesklé a hladké je treba po ich upečení potrieť ich povrch vajíčkom rozšľahaným s trochou citrónovej šťavy.

Na prípravu budete potrebovať: