coverphoto
Neaktívny

stastnyjim

  /  45 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistroval sa 25. sep 2014
býva v meste Dunajská Streda
Info o bývaní
Stav   Už bývam v dome
projekt   Dom
Aktivita
14 príspevkov vo fotoblogoch
1 533 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Spolkové krajiny Nemecka volajú po zákaze používanie glyfosátu (Roundup) v celej EÚ.

Ministri na ochranu spotrebiteľa všetkých spolkových krajín Nemecka žiadajú zákaz dodávania a používania glyfosátu (Roundup) súkromným osobám z preventívnych dôvodov.
"V záhradách, v parkoch a na detských ihriskách nemá tento pesticíd čo hľadať. Tiež si nemyslím že použitie v súkromných záhradách je vhodné," povedal dolnosaský minister pre ochranu spotrebiteľa Christian Meyer.

viac tu zdroj nemecky: http://www.euractiv.de/sections/gesundheit-und-verbraucherschutz/pflanzenschutzmittel-glyphosat-bundeslaender-fordern-eu

anglicky: http://www.euractiv.com/sections/science-policymaking/german-states-call-ban-household-pesticide-314508

  • neyaaja s tym suhlasim, roundup je rakovinotvorny... Sice sama netusim ako budeme riesit burinu...ale co viem ani moji rodičia doma roundup nepouzivaju...a v zahrade su cele dni...
    • jersino ty vole. denně to jíme po kilech v potravinách a oni budou vymýšlet že jsem si postříkal pod plotem 10cm pruh.
      • morencovaTiež súhlas.Zakladali sme záhradu prakticky na lúke,úplne zarastené trávou a rôznou burinou.Žiaden postrek, neúnavné trhanie pred zakladaním trávnika a potom ešte zase vyšla, ale kosením a traním postupne sme sa jej zbavili, prirodzeným a nechemickým postupom.Myslím že ľudia si to uľahčujú a radšej postriekajú hocijakou chem.
        • zarrinkaAni ja nie som zastancom chemie a nepouzivame ju doma v zahrade. Mam ale syna, ktory ma velmi silnu alergiu na viac druhov buriny. Nevedeli sme sa jej zbavit, vytrhavanie nepomahalo a az rondap to poriesil.
          • monstosInac odporucam si pozriet dokument o spolocnosti Monsanto. Cloveku sa otvoria oci o com to vsetko je...
            https://www.facebook.com/PRAVDA.TA.OSLOBODI/posts/286544438099928
            • monstosEste doplnim odkaz na ytb:
              https://m.youtube.com/watch?v=buwb6TMahW0
              • danulik18suhlasim s tym- keby sme sa zbavili vsetkych postrekov a pouzivali viac sedliacky rozum starych mam, tak by sme bez obav mohli jest vsetko zo zahrad
                • stastnyjim
                  AUTOR
                  @zarrinka  čoraz viac štúdii účinkov Glyfosátu (Roundup) poukazuje aké účinky má na ľudské zdravie(poškodenie plodu, autizmus, zvyšuje riziko genetických mutácii, pravdepodobne spôsobuje rakovinu). Alergia je liečiteľná, dá sa jej zbaviť. "Burina" nie je príčina alergie ale následok, treba hladať príčinu. Informuj sa v imuno-alergickej ambulancii kam chodíte. Lepšie je hľadať príčínu alergie a liečiť ako odstranovať následky alergie a vystavovať sa riziku oveľa zákernejších chorôb.
                  • marcela91minule som bola prekvapena, ked jeden znamy od fachu vravel, ze jablone v sadoch striekaju kazdy tyzden..V obchodoch su nadherne, lakave, leskle, jedno ako druhe ale pravda je taka, ze skuste ho ponuknut cervikovi, co najedete na jablcku z vlastnej zahrady ...radsej ujde /vyskusane/.
                    • ramolstone.sk
                      PRO
                      kliknite na tento odkaz aby ste vedeli viac o firme čo na tej fotke nie je celkom viditelný https://www.google.sk/search?q=monsanto&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MXhUVbrKHIaxsQGu84GoBA&ved=0CGQQ7Ak&biw=1280&bih=591
                      • zarrinka@stastnyjim  Takze tak, o skodlivosti rondupu nebudem polemizovat. Je to dokazane a tym to konci.... co sa tyka alergie: burina je alergen, cize pricina a opuch oci, tvare ci astmaticky zachvat je dosledok. A to bez debaty!!! Alergie sa daju liekmi stimulovat aby nedochadzalo k reakcii. Lekarov navstevujeme pravidelne len ani medicina nie je vsemocna, co ma isto netesi.... 😉
                        • stastnyjim
                          AUTOR
                          @zarrinka  v krátkosti lebo je to mimo tému, burina je alergén pre tvojho syna, príčina je úplne niekde inde. Polož svojmu lekárovi otázku "Čo je príčina/príčiny alergie?" ale bez výkričkníkov. 🙂 Na to netreba medicínu ale zdravý sedliacky rozum.
                          • zarrinka@stastnyjim  V tejto teme sa zda sa nezhodneme... 😉