coverphoto
Neaktívny

standa82

  /  42 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 26. júl 2009
býva v meste Krupina
Info o bývaní
Stav   Už bývam v dome
projekt   Dom
Aktivita
68 príspevkov vo fotoblogoch
256 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (2)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
Informácie o projekte
Lebo sa mi páči pre jednoduchosť.

Našli sme si firmu, ktorá nám náš domček postaví za krásnu sumu peňazí. A to sme chceli stavať svojpomocne. No.... neoplatí sa... Teším sa 🙂)

  • ferre1Nechcem vam brat iluzie co sa firiem tyka ale ak mate taku o ktorej si myslite, ze bude OK tak gratulujem. V kazdom pripade spravte si zmluvu na dielo s presne specifikovanymi podmienkami. Rovnako aj co je a co nie je zahrnute v dohodnutej sume, sposob vyplacania, odovzdavania stavby po etapach alebo ako celok.
    Tuto zmluvu si dajte pozriet pravnikovi a aj stavebnemu dozorovi.
    Avsak nezabudajte na kontrolovanie pocas celej vystavby... firmy sa snazia usetrit na vsetkom co ma vplyv aj na kvalitu a vela krat naprava uz nie je mozna, pripadne len velmi velmi draha.
    Prajem vela stastia....
    Pozn. stavat svojpomocne sa oplati vzdy!!! nikto vam to nespravi tak ako ked si to robite sami a pre seba
    • yukayalen aby
      • marianka_21prepáč, že to tu píšem, no ja by som firme nedala stavať ani keby mám na účte 20 zvyšných miliónov. Nájsť serióznu firmu s kavalitnou robotou a lacnú je ako hľadať ihlu v kope sena, priam si dovolím povedať nemožné!!! Za kvalitu sa jednoducho platí, či už je to materiál alebo práca. Človek uvedomujúci si svoje kvality nebude makať za pár šupov, no tak už len držím palce, aby aj po dostavaní tu svietil taký happy coment 🙂 a nezostali vám len oči pre plač a zničené nervy...
        • kejtinkanevešaj hlavu...My sme si dali postaviť firme, pretože na toto sme absolútny laici a pri našej pracovnej vyťaženosti by sme svojpomocne stavali asi 10 rokov 😃 Robí nám to firma, ktorá zamestnáva partiu chlapov z Oravy a môžem len odporučiť. Oraváci sú pracovití a čestní. Nie je to sice najlacnejšie, ale u nás spokojnosť veľká.
          • marianka_21@kejtinka  plne s tebou súhlasím, tiež nám pár vecí robili manželovi známi z Oravy a neviem si ich vynachváliť...naozaj včeličky 🙂
            • dzusolmNeviem prečo ste si zvolili stavať firmou, či nemáte na to čas alebo skúsenosti, ale poradím Vám len jednu vec keď ste sa už tak rozhodli: každý stavebný postup si poriadne naštudujte ako sa má urobiť a dôsledne si to potom odkontrolujte či to bolo urobené tak ako to má byť. Platiť budete určite po častiach za určité fázy výstavby, tak najskôr si odkontrolujte a potom doplatte zvyšok. Nikdy nedávajte celú sumu dopredu. Skúste ale prehodnotiť stavbu svojpomocou, ušetríte peniaze (čas asi nie) a výsledok si myslím že bude podstatne lepší. Nech sa už rozhodnete akokoľvek prajem veľa šťastia.
              • mg7711@kejtinka  máš pravdu, dá sa natrafiť aj na seriózne firmy, hlavne z oblastí, kde je vysoká nezamestnanosť.. tam urobia aj lacnejšie a za menej peňazí.. chlapci z Oravy mi zatepľovali dom, úplná spokojnosť s ich prácou aj cenou....
                • mg7711@mg7711  
                  @kejtinka  
                  OPRAVA tam urobia DOBRÚ ROBOTU a za menej peňazí 🙂
                  • standa82
                    AUTOR
                    No...ku komentárom. Môj manžel je SZČO a odchádza z domu o 6.00 a prichádza o 19.00, takže v žiadnom prípade nemá na to čas. Ako povedala
                    @kejtinka  stavali by sme 10 rokov.
                    @marianka_21  ... je to vec názoru.
                    @dzusolm  ... vyplácať sa budú až po úplnom dokončení ich práce
                    @mg7711  
                    @kejtinka  ... nám nebudú robiť Oraváci, ale majstri blízko od nás. Sú traja a domy stavajú jedna radosť. Za 4 mesiace stojí stavba. Ale venujú sa len jednej stavbe, nie viacerým naraz.
                    • standa82
                      AUTOR
                      Ale poznám prácu Oravákov... robili nám bytovku /výmena okien, zateplenie, nová strecha,... a výsledok? Do strechy nám už zateká, okná vŕzgaú akoby mali 50 rokov.... My spokojní nie sme s ich prácou.
                      • ferre1@standa82  naivita je zla vlastnost pri stavbe... lepsia je vsetkych upodozrievat ze vas chcu oklamat a osklbat (a ono to tak aj vacsinou je)
                        Sorry za ten pesimizmus ale neda mi to ked vas vidim aka ste plna ocakavania
                        • standa82
                          AUTOR
                          Nemôže byť každý pesimista. Ja som celý život v tom čo chcem dosiahnuť optimista a vychádza to. Nemáme čas na to aby sme to robili sami. Všetko je vec názoru a peňazí.
                          • zuzula77Davat stavat firme jedine za podmienky, ze je spísana riadna zmluva o dielo, s jasnymi specifikaciami vykonanych prac a ceny, inak Vam hrozi, ze praca bude sice urobena dobre, len rozpocet sa zvysi min o 30 %, to je zial bezna prax. Plati teda iba to co je na papieri, aj s terminami dodania a podobne...
                            • standa82
                              AUTOR
                              @zuzula77  ... to je samozrejme....
                              • pranMy sme tiez rekonstruovali skoro-svojpomocne, alebo pod najati majtri pod prisnym dozorom. Je to na nervy, ked chce mat clovek poriadne urobene. Co ale nechapem, kto vysvetli, co je to za zdegenerovany odbor to stavebnictvo. Ked potrebujem opravit zub, tak si nestudujem ako sa to robi, ale idem za zubarom, ked potrebujem tortu, objednam u cukrarky... Preco to nemoze fungovat aj tu?? Serioznych firiem ako safranu. Nehovoriac o horibilne sumach za pracu (akoze denny zarobok robotnika cez 100 EUR mi hlava neberie).