coverphoto
Neaktívny

slavkaa27

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 15. júl 2010
Aktivita
10 príspevkov vo fotoblogoch
0 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Skupiny
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Pls na čom vyprážate rezne? Ja som ich robila na obed na Silvestra (robím ich iba zriedka) a doteraz nemôžem vyvetrať kuchyňu. Rezníky boli mäkkučké a šťavnatučké ale ten puch mi straaaašne vadí. Ďakujem 😃.

  • Ing.Maroš Kollár-Teplo s rozumom
    PRO
    na šmaľcu...bravčovej masti.
    • slavkaa27
      AUTOR
      @maros_kollar  Na bravčovej masti sú určite chutné ale myslela som skôr riad. Buď fritovací hrniec alebo niečo podobné. Furt ten presmažený olej všade cítim.
      • Ing.Maroš Kollár-Teplo s rozumom
        PRO
        @slavkaa27  aj mne to vadí ten smrad umeliny z fritovacieho hrnca. Prešiel som klasicky na panvicu. Ono molekulový reťazec bravčovej masti je jednoduchší a najlepšie stráviteľný pre človeka, lepšie ako oleje.(aspoň tak som to čítal 🙂)
        • evikgpodla mna ani nie je dolezite na com ich zmazis ako skor na tom, ci si zapla digestor a poriadne v priebehu smazenia odsavala vypary. Ja som vyprazala 1,5 hodinu v kuse a nic necitit.
          • slavkaa27
            AUTOR
            @evikg  Samozrejme aj okno som mala na mikrovetračku. Zbytok oleja keď som zlievala do starého pohára tak bol úplne prepáleny. Moji chlapci chcú "rizky" odo mňa častejšie takže hľadám iný spôsob ako smaženia na panvici.
            • slavkaa27
              AUTOR
              @maros_kollar  Bravčová masť je i zdravá (samo keď je domáca a dobre urobená). Môj deduško do masti keď sa varila pridával aj mlieko. Bola taká fajná, že sme ju jedli celý rok. Chleba s masťou s ovocím i zeleninou 😃. Tak mi je ľuto, že už naši nechovajú prasiatka na zabíjačku.
              • tylino ja som dobre vyvetrala a zapálila vonnú sviečku. tak nejak smrad sa stratil. vyprážam na oleji a na panvici 🙂
                • motylik_22tak ten puch bude dlho.... teda ak niesi zvyknuta casto nieco smazit... my mame vseho druhu veci. na smazernia a podobne najlepsie je nesmazit alebo moja svokra to orbi v rure... na pekaci.. a naozaj to menej smrdi... my nemame problem lebo mame velky priestor,.,.
                  • elenka76ten stary olej či čo to je vyhoď von ,, oknom" , bo inak ten smrad nevyvetras a otrvor poriadne okna na prievan ked to nepomože tak už neviem....
                    • srdiecko11mozno skusis;Proti pachom pri varení pomôže ocot. Na sporákovú platňu jednoducho položíme malý hrniec s vodou a prilejeme trochu octu. Necháme zvariť a odložíme bokom. Uvoľňuje sa para, ktorá veľmi dobre pohlcuje pachy po vyprážaní a pečení. Po polhodinke byt dobre vyvetráme. Pozor! Neprehnať to s množstvom octu, inak jeho zápach neznesieme! Tí s náchylnejšími nosmi by sa mali počas tohto procesu vyhnúť kuchyni!
                      • slavkaa27
                        AUTOR
                        @elenka76  starý olej je zatvorený v sklennom pohári a čaká na vyhodenie. Na noc nechám mikrovetranie, snáď sa to vyvetrá. Sranda, u nikoho mi to nevadila a nevadí iba doma sa s tým nemôžem zmieriť 😃. Ale kôli tomu sa nepripravíme o požitok s rezníkov, no nie 😃. Napadá ma, že fritovací hrniec by mohol byť ok ale zase zlievanie a prelievanie oleja ma úplne odrádza.
                        • srdiecko11a tu je rovno link-http://www.dobrarada.sk/zapachy.html
                          • elenka76nedavaj mikrovetranie, vsetko co je žive daj preč z izby a vzvetraj poriadne na celu vetračku, mikro je malo...
                            • delphiaaby po vyprazani nepachol cely byt, ci dom, treba dat do oleja vedla reznikov kus mrkvy. naozaj to pomaha.
                              • danka000ano ano mrkva