Zaplaťte za montovaný dom menej a zlepšite si kondíciu

29. júl 2016

Šikovné komfortné domčeky, ktoré šetria peňaženku aj životné prostredie a navyše majiteľom poskytujú zdravú obytnú atmosféru. Aj takto môžeme charakterizovať nové montované domy vyhľadávané ako zdravšia a lacnejšia alternatíva moderného bývania. 

O výhodách montovaných domov sa toho už popísalo veľa a nie náhodou sa v súvislosti s ich  realizáciou skloňuje práve zdravé a lacné bývanie. Je všeobecne známe, že práve tento druh nehnuteľností dokáže úspešne nahrádzať klasické murované domy, ktoré sú síce medzi ľuďmi stále obľúbené, no vzhľadom na potrebu orientácie na trvalo udržateľný rozvoj sa na rozdiel od montovaných domov nejavia ako úsporná e efektívna možnosť spĺňajúca nároky súčasnej doby.

Zdravé bývanie ako priorita pri výbere nehnuteľnosti

Nech sú pozitíva montovaných domov akékoľvek, bez schopnosti zabezpečiť obyvateľom zdravé vnútorné prostredie by nestáli za veľa. Práve otázka komfortu a príjemnej atmosféry v interiéri patrí k hlavným témam, na ktoré sú kupujúci najviac zvedaví a pred kúpou chcú o vlastnostiach domov vedieť všetko, čo môže ich zdravotný stav ovplyvňovať v dobrom aj zlom. Skúsenosti tisícok majiteľov po celej krajine však potvrdzujú, že v montovanom dome si žijú spokojne bez známok nepriaznivých vplyvov na zdravie a vitalitu.

Montované domy a ich vnútorné prostredie

–        domy sú postavené z prírodných materiálov, ktoré vytvárajú lepšiu atmosféru

–        realizácia bez agresívnych chemických hmôt umožní bývanie aj alergikom

–        dobré tepelno-izolačné vlastnosti zabezpečujú vyváženú teplotu v interiéri

–        rekuperácia dokáže udržiavať lepší a sviežejší vzduch v celej nehnuteľnosti

Vyberajme si lacnejšie bývanie, ktoré nás vyjde menej

Cena nehnuteľnosti zohráva pri výbere kľúčovú úlohu, no v prípade takej vysokej investície ako kúpa domu treba myslieť skôr na návratnosť. Tá sa premietne hlavne v podobe nižších mesačných nákladov na bývanie, o ktoré sa postará nízkoenergetický alebo pri náročnejších objektoch pasívny profil využívajúci minimum energie. Z tohto hľadiska sa oplatí priplatiť pár tisíc a kúpiť montovaný dom, no je tu ešte jedna dobrá správa. Cena montovaných domov je v mnohých prípadoch lepšia ako pri klasických murovaných budovách.

Náklady na energie v montovaných domoch 

–        faktúry za spotrebu energií vám môžu klesnúť aj pod 30€ mesačne

–        v percentuálnom podiele sa úspora pohybuje v rozmedzí 40 až 70%

–        v zime vykúrite dom za pár hodín, takže minimalizujete náklady za teplo

–        investícia do kúpy sa vám vráti veľmi rýchlo, niekedy aj za 3-4 roky

Či už hľadáte zdravé a lacné bývanie v Bratislave alebo ktoromkoľvek slovenskom regióne, možnosti ako si zaobstarať kvalitný montovaný dom je dostatok. Aktuálna ponuka je neustále dopĺňaná novými objektmi a na trhu pribúdajú firmy špecializované na realizáciu projektov tohto typu, vďaka ktorým sa dopracujete ku kvalitnému bývaniu. Montované domy sú našou budúcnosťou a už teraz dokázali ovládnuť stavebníctvo, takže v prípade ich výberu vsádzate na to najlepšie, čo vám trh ponúka.