WOLF. Expert na vnútorné prostredie

17. nov 2019

Kvalita vnútorného prostredia v interiéri pre nás nadobúda čoraz väčší význam, pretože až 90 % života strávime v uzavretých priestoroch. Nič nie je pre náš pocit pohody dôležitejšie ako optimálne vnútorné prostredie. Teplo, kvalita a vlhkosť vzduchu významne prispievajú k nášmu pocitu pohody.

Príjemné a spoľahlivé teplo pre našu pohodu.
Rôznorodosť moderných vykurovacích technológií môže byť na prvý pohľad mätúca. Každý z nás má individuálne želania a potreby a tiež nároky na vykurovanie. Sme tu na to, aby sme vám poskytli potrebné informácie, odborne poradili a pripravili riešenie na mieru.
WOLF kotol CGW -2

Plynový kondenzačný kotol je, v rámci vykurovania, najčastejšou voľbou. Mimoriadne efektívnym využívaním vzniknutej energie je táto vyspelá technika nielen hospodárna ale aj ekologická. Solárne zariadenia využívajú teplo zo slnka a tepelné čerpadlá WOLF naopak zo zeme, vody alebo vzduchu. Za slnečnú energiu ani za teplo z okolia nedostanete žiadne faktúry. Šetria sa zdroje a do životného prostredia sa nedostávajú žiadne spaliny. V oboch prípadoch však potrebujete vhodný zásobník vody na vykurovanie alebo ohrievač vody, kam sa dočasne uloží energia z okolia, keď práve nesvieti slnko.
WOLF tepelné  čerpadlo

Kvalita vzduchu čoraz väčší význam pre zdravé a pohodlné bývanie.
Najprv vždy rozmýšľame nad vhodným vykurovaním. Avšak je to aj kvalita vzduchu, ktorá môže výrazne prispieť k lepšiemu vnútornému prostrediu.
Ak je pre vás dôležité zdravie, kondícia a pocit pohody, mali by ste sa vážne zamyslieť nad riadeným vetraním, ktoré so špeciálnymi peľovými filtrami ocenia nielen alergici. Moderné vetranie znižuje prašnosť v domácnosti a spolu s prachom likviduje aj v ňom žijúce roztoče. Vetranie redukuje aj obsah CO2 vo vzduchu, čím podporuje našu vitalitu a predlžuje schopnosť sústrediť sa. Rýchlou a účinnou výmenou vzduchu riadené vetranie obytných priestorov výrazne prispieva k zlepšeniu kvality nášho života.
Najmä v novostavbách neprepúšťajú steny ani okná nijaké teplo smerom von a dnu sa nedostane žiadny čerstvý vzduch. Preto by ste mali päť až desať krát denne nárazovo vetrať. Strácate tým nielen čas ale aj energiu, lebo nárazové vetranie odvádza cenné teplo. Kvalitný vetrací systém s rekuperáciou tepla, ktorá prichádzajúci vzduch ohreje a prostredníctvom filtrov vyčistí je ideálnym riešením, a dokonca pri minimálnej hlučnosti.
WOLF - vetrací systém

Plošné sálavé systémy
Teplo vyžarované zo stien či podlahy sa rovnomerne rozkladá v priestore a podstatne znižuje prúdenie vzduchu, čo ocenia nielen rodiny s malými deťmi ale aj alergici. Sálavé systémy nezaberajú miesto a nevyžadujú prakticky žiadnu údržbu. Sú kombinovateľné s rôznymi zdrojmi tepla a dokážu znížiť vaše prevádzkové náklady na vykurovanie až o 30 %. Zaujímavosťou je stropné vykurovanie a chladenie, o ktoré je čoraz väčší záujem.
Najrozšírenejšie je podlahové vykurovanie. Pri systéme Gabotherm® však máme veľmi dobré skúsenosti aj so stenovým a stropným vykurovaním a chladením. Možností vykurovania a chladenia je pri plošných sálavých systémoch viacero, preto je možné celý systém úplne prispôsobiť požiadavkám zákazníka.
Veľkou výhodou našich komplexných riešení je vzájomná prepojiteľnosť zariadení WOLF a možnosť ich ovládania prostredníctvom jedného ovládača – a to dokonca aj na diaľku prostredníctvom mobilu alebo tabletu. S WOLFom môže mať inteligentnú a komfortnú domácnosť každý!

Sme experti na vnútorné prostredie, preto vieme vždy výborne poradiť, pripraviť ponuku s riešením na mieru. Bližšie informácie alebo naše komplexné riešenia nájdete na web stránke www.slovensko.wolf.eu a sledovať nás môžete aj na sociálnych sieťach.