Vynovené bývanie neďaleko Raj(c)a

31. okt 2018

Domov, kde sa vždy radi vracajú! Presne taký si vybudovali v Kamennej Porube neďaleko Rajca Janka a Rastislav. Manželia Turancoví sa pred časom pustili do náročnej rekonštrukcie časti rodinného domu.

Starší ale dobrý
Pred niekoľkými rokmi sa presťahovali do Rastislavovho rodičovského domu. Ten bol, samozrejme, postavený už dávnejšie a neodzrkadľoval potreby súčasnej mladej rodiny. Našťastie, pani Janka mala ústretovú a dobrú svokru, ktorá súhlasila s modernizáciou poschodia, obývanom  mladomanželmi. Rekonštrukcia ktorejkoľvek časti domu predsa zasiahne všetkých jeho obyvateľov.

Išlo to naozaj rýchlo
Vďaka tomu, že sa vedeli na všetkom dobre zhodnúť, rekonštrukcia išla pomerne hladko a rýchlo, i keď prác na dome bolo naozaj neúrekom. Aj jej financovanie vyriešili hravo. Veľmi pomohlo, že pani Turancová mala uzatvorenú zmluvu o stavebnom sporení v PSS. S obchodnou zástupkyňou PSS v Rajci sa porozprávali o tom, aké majú s manželom plány, prepočítali odhadované náklady a požiadali o úver ,  ktorý by bol na rekonštrukciu najvhodnejší. A v PSS si skutočne majú z čoho vyberať.

Za roky, ktoré PSS pôsobí na trhu, sa odborníci v nej stretli s takým širokým spektrom možností, že dokáže uspokojiť takmer každú požiadavku svojich klientov.

Pomôže, keď potrebujete:
- kúpiť, stavať  – manželom alebo partnerom až do výšky 340 000 € na 30 rokov,
- rekonštruovať , prestavovať, modernizovať – sporiacim klientom až do 50 000 € tiež na 30 rokov,
- zariaďovať , maľovať, vymieňať – 7 000 € na 8 rokov,
- myslieť na budúcnosť – sporenie s benefitmi podľa ešte stále platnej legislatívy,
- mať prehľad o financiách – prostredníctvom služby Moja PSS.

Poruke, kedy potrebujete:
hneď
– formou stavebného úveru na ktorý má zákonný nárok každý, kto splní vopred stanovené podmienky alebo formou medziúveru, hoci aj bez predchádzajúceho sporenia,
priebežne – postupným financovaním,
neskôr – keď sa rozhodnete začať sporiť teraz a čerpať medziúver alebo stavebný úver niekedy v budúcnosti. Dôkladne sa tak pripravíte na budúcu investíciu do bývania.

A ako sa skončil príbeh mladého páru? Prečítajte si ho v časopise DOMa  a pokojne sa nechajte inšpirovať. Okrem skutočných príbehov skutočných ľudí tam nájdete mnoho dobrých rád a nápadov. Aby ste ich mali aj vy vždy poruke, môžete si ho stiahnuť do svojho telefónu prostredníctvom aplikácie cez Google Play  alebo App Store a navyše vyhrať tablet.
Všetky ostatné informácie nájdete na www.pss.sk  alebo ich dostanete, ak zavoláte na telefónne číslo 02/58 55 58 55.