Vymeňte staré za nové a získajte širší rozhľad

16. mar 2020

Viac okien prináša viac života. Nielen ďaleko viac denného svetla, ale aj dostatok čerstvého vzduchu získate s novými strešnými oknami VELUX. Teraz ich môžete mať výhodnejšie ako kedykoľvek predtým. Získajte dotáciu 40 eur na každé strešné okno s trojsklom.

S pravidelnou údržbou nemusia byť ani staršie strešné okná problém. Moderné však nielen lepšie vyzerajú, ale ušetria aj energie. Je preto na mieste zvážiť výmenu starších strešných za nové. Práve teraz je ten správny čas. A nielen na výmenu, ale aj na ďalšie strešné okná, ktoré urobia z každej domácnosti ešte príjemnejšie a zdravšie miesto. Čím viac okien zvolíte, tým väčšiu dotáciu získate. A to sa oplatí!

Kedy je čas na výmenu?

Keď strešné okno „doslúžilo“, dozviete sa to spravidla v zimnom období. Nefunkčné okno zle izoluje, zateká, má nenávratne poškodený rám alebo iné technické problémy.

Keď pri rekonštrukcii podkrovia otvárate strešnú konštrukciu a napríklad doplňujete zateplenie, je vhodné zároveň vymeniť strešné okná za nové s lepšími parametrami.

Keď chcete priestor využiť inak, s novým interiérom je vhodné si zaobstarať aj okná s moderným vzhľadom, ktoré lepšie zapadnú. Lepšia tepelná izolácia a vyšší užívateľský komfort budú príjemným bonusom.

Keď vám záleží na zdravom vnútornom prostredí a chcete ho kontrolovať inteligentným systémom, sú nové diaľkovo ovládané strešné okná presne tou investíciou, ktorá vám riadenie vnútornej klímy umožní.

Získajte viac s novými strešnými oknami

Technický vývoj ide rýchlo dopredu a výrobky z minulého storočia sa s tými súčasnými už nemôžu porovnávať. Moderné strešné okná VELUX sa už štandardne dodávajú s trojsklom. Zaisťujú tak ďaleko lepší tepelný komfort a šetria energiu potrebnú na kúrenie. Výmena zároveň môže pomôcť odstrániť tepelné mosty, ktoré vznikajú v konštrukcii strechy okolo okna.

Nové strešné okná môžete kúpiť ako diaľkovo ovládané, prípadne je možné ich dodatočne vybaviť motorom a napojiť na inteligentné technológie, ktoré samé vyvetrajú alebo zatienia. Ich výhodou je tiež atraktívny vzhľad, ktorý lepšie zodpovedá moderným interiérom. Ďalšou motiváciou k výmene môže byť túžba po bezúdržbovom okne, ktoré disponuje jadrom z tepelne upraveného dreva a je pokryté 5 mm vodotesnou polyuretánovou vrstvou. Na rozdiel od dreveného okna sa tak nemusí brúsiť ani lakovať a je vhodné aj do vlhkého prostredia. Bezúdržbové strešné okno VELUX GLU je ideálnym riešením na výmenu aj kvôli energetickej úspore. Prináša až trikrát nižší súčiniteľ celkového prestupu tepla oknom a navyše ho veľmi ľahko dovybavíte, či už tienením alebo elektrickým ovládaním.

Jednoduchá a rýchla výmena

Výmeny strešného okna sa naozaj netreba obávať. Nejde o náročný zásah do konštrukcie domu. Na rozdiel od výmeny fasádneho okna sa na streche nezasahuje do konštrukcie, takže ide o rýchlu a čistú prácu, po ktorej stačí upratať s lopatkou a metličkou. Pri zachovaní rovnakých rozmerov okna sa výmena môže zaobísť aj bez zásahu do ostenia. V tomto prípade práca zaberie 2 až 3 hodiny, pri zásahu do ostenia a s použitím prefabrikovaného ostenia VELUX môže výmena trvať približne 4 až 5 hodín.

Obávate sa, že na výmenu nezískate remeselníkov? Spoločnosť VELUX špeciálne preškolila montážne firmy, ktoré sa v každom kraji zamerajú prednostne na výmeny strešných okien. Stačí kontaktovať zákaznícke centrum VELUX, ktoré vás prepojí s preškolenou montážnou firmou, ktorá vás bude do týždňa kontaktovať. Po obhliadke priamo na mieste vypracuje ponuku. Na požiadanie je možná aj návšteva servisného technika spoločnosti VELUX, ktorý posúdi neštandardné situácie a odporučí vhodné riešenia.

Správny čas na výmenu je teraz

Každý, kto chce požiadať o dotáciu na výmenu strešného okna sa musí registrovať na stránke www.viacsvetla.sk od 15. marca najneskôr do 30. apríla. Zákaznícke centrum VELUX následne vybaví všetko potrebné a v spolupráci s certifikovanou montážnou firmou dohodne ďalší postup výmeny.

V konečnom kroku bude potrebné na získanie dotácie nahrať faktúry na každé strešné okno do systému na spomínanej stránke najneskôr do 30. júna. Po rýchlom overení VELUX zašle späť 40 € za každé strešné okno na účet zákazníka.