Vyberáte klimatizáciu? Nechajte si poradiť!

14. júl 2017

Zvažujete kúpu klimatizácie do domácnosti či kancelárie? Prinášame prehľad najdôležitejších kritérií, ktoré je potrebné pri výbere zohľadniť.

Správny výkon
Jedným z kľúčových kritérií pri výbere klimatizácie je jej výkon. Pokiaľ je príliš vysoký, prístroj sa priebežne zapína a vypína. Naopak, jednotka s nižším výkonom bude v prevádzke nepretržite, napriek tomu dosiahne požadovanú teplotu ťažšie, resp. vôbec. Oba prípady majú za následok vyššiu spotrebu elektrickej energie a opotrebovanie zariadenia. Pri výpočte požadovaného výkonu zohľadnite rozlohu priestoru, orientáciu miestnosti na svetovú stranu, veľkosť presklených plôch, poschodie, na ktorom sa nachádza, aj množstvo elektrických zariadení v nej.

Ideálne umiestnenie
Pri výbere klimatizácie zoberte do úvahy aj umiestnenie vnútornej jednotky. Praktickým riešením sú nástenné zariadenia. Vhodnou alternatívou pre podkrovné izby sú parapetné jednotky; tie možno nainštalovať pod okno. Prístroje by mali byť umiestnené tak, aby prúd vzduchu nesmeroval do zón, kde sa zdržiavajú osoby. U klimatizácií, ktoré sú vybavené viaczónovým inteligentným okom, tento problém odpadá. Automaticky totiž presmerujú prúd vzduchu mimo zónu s pobytom osôb.

Doplnkové vybavenie
Rovnako dôležitým parametrom je vybavenie jednotky. Medzi bežné prevádzkové režimy patrí chladenie, vykurovanie, odvlhčovanie a ventilácia. Klimatizačné jednotky štandardne obsahujú prachové filtre, ktoré vzduch vyčistia od najväčších nečistôt. K dispozícii sú aj špeciálne filtre – tie odstránia až 99 % nečistôt vo vzduchu a rozložia baktérie, vírusy, plesne a roztoče. „Technologicky najdokonalejšie filtre (flash streamer v klimatizácii Daikin Ururu Sarara) dokážu rozkladať aj nebezpečné chemické zlúčeniny, ako sú napr. formaldehydy a ďalšie prchavé organické zlúčeniny,“ hovorí Eva Baltészová, Marketing Coordinator spoločnosti Daikin.

Inteligentné ovládanie
Dôležitým kritériom pri výbere klimatizácie sa v dobe technológií stáva aj možnosť SMART ovládania vnútornej jednotky cez mobil či tablet. Vďaka zabudovanému WiFi modulu v jednotke Daikin Emura môžete kontrolovať teplotu, množstvo vzduchu, vykurovanie aj ostatné procesy prakticky odkiaľkoľvek v ľubovoľnom čase. Niektoré klimatizácie je možné napojiť aj na sofistikované domáce siete alebo centrálne riadenie budovy, tzv. Smart home.

Popredajná starostlivosť
Pokiaľ si zakúpite zariadenie Daikin a zaregistrujete ho na portáli Stand by Me, získate k nemu aj popredajnú starostlivosť. Na portáli sa nachádzajú potrebné informácie o zakúpených jednotkách. Zároveň na ňom môžete spravovať všetky záležitosti týkajúce sa záruk. Tie sú štandardne poskytované na tri roky od dodania jednotky. S registráciou sa záruka na split zariadenie predĺži o ďalší rok.  

Pri registrácii jednotky na portáli Stand By Me sa montážna firma jednotky automaticky stáva aj servisným partnerom, zodpovedným za vykonanie údržby a opráv klimatizácie v budúcnosti. Zamestnanci firmy tak budú dokonale oboznámení s aktuálnym stavom, históriou opráv aj údržbou jednotky, vďaka čomu vám vždy poskytnú profesionálnu pomoc.
  

Viac informácií nájdete na http://www.japonskaklimatizacia.sk/