Trendy betónovej dlažby roku 2021

16. mar 2021

Rok 2020 je za nami a ten nový zatiaľ veľa optimizmu nepriniesol. Naše životy sa zasekli v otupujúcej jednotvárnosti. Lenže čo už, v danej situácii je potrebné hľadať neúnavne pozitíva, aby sme si zachovali aspoň štipku zdravého rozumu. Jedným z nich je fakt, že väčšina z nás získala viac času na údržbu a zlepšovanie svojho domova.

Ak máte záhradu, možnosti vyžitia máte doslova nekonečné. Iste už s nedočkavosťou očakávate naozajstný príchod jari, ktorý vám umožní pustiť sa do nevyhnutnej práce, ktorá ku každej záhrade neodmysliteľne patrí. A keďže ku každej záhrade patrí okrem pestovania zelene aj uvážlivé použitie spevnených plôch, prinášame vám tipy, čo letí v tomto roku.

Pri samotnom výbere dlažby by sme sa mali riadiť kvalitou daného povrchu. Samozrejme, že by sme nemali zabúdať ani na estetickú stránku. Vzhľadom na premenlivý charakter počasia s výraznými výkyvmi teplôt sme pri výbere vhodných materiálov v našich zemepisných šírkach mierne obmedzení. Vyhľadávaným materiálom je po dekády betón, a to vďaka svojej odolnosti, trvanlivosti, variabilite, nepreberným vzhľadovým možnostiam a v neposlednom rade aj pre priaznivú cenu. Betón je navyše čisto prírodným materiálom, ktorého striedme použitie zaisťuje bezpečný pohyb a spríjemňuje pobyt na záhradách už po generácie.

Novinky vsádzajú na prirodzenosť

Jednou z noviniek v portfóliu spoločnosti Presbeton je plošná dlažba KAYLA. Na prvý pohľad upúta reliéfnym povrchom, ktorý verne imituje prírodný kameň. Zdrsnený povrch okrem estetického rozmeru prináša aj praktické výhody, ktoré oceníte najmä pri daždi. Dlažba KAYLA má totiž vynikajúce protišmykové vlastnosti. Ponúka sa v atraktívnom formáte 600 mm × 300 mm s hrúbkou 400 mm, ktorá umožňuje jej použitie na pochôdzne plochy, t. j. na terasy, prístupové cesty k domu a chodníčky. Výber z troch moderných farieb vám umožní dokonale zladiť dlažbu s celkovým vzhľadom objektu. Dlažba KAYLA je, samozrejme, mrazuvzdorná a je vybavená vnútorným ochranným systémom Protect System IN proti znečisteniu a prenikaniu vody.

Zaujímavá štruktúra, tri atraktívne farby a široké použitie na pochôdzne plochy, to je novinka KAYLA!

Pustite farby do života

Teplé žiarivé farby ovplyvňujú našu náladu pozitívnym smerom, preto neváhajte a vyberajte z farebných variantov dlažieb. Teplá žltá alebo odtiene červenej a terakoty vnesú príjemný optimistický nádych do každej záhrady. Dlažby Presbeton sú navyše vybavené takými vnútornými a povrchovými úpravami, ktoré výrazne predĺžia trvanlivosť farebných pigmentov.

Dlažba ALMA sa ponúka v niekoľkých rozmeroch vrátane veľkého formátu 800 mm × 800 mm. Populárny na povrch terás je aj teplý žltý melír.

Červená farba vás doslova nabije energiou. A tej v záhrade treba viac než dosť, nemyslíte? Zaujímavá rustikálna dlažba VEKTORIT verne imituje staré tehlové dláždenie.

Veľké formáty scénu neopúšťajú

Veľkoformátová dlažba je v posledných rokoch nesmierne trendy. A zo scény len tak neodíde. Pôsobí totiž luxusne, zjednocuje priestor a opticky ho zväčší. Svoje uplatnenie tak nachádza nielen v stiesnených priestoroch, ale aj tam, kde sa žiada veľkosť vyskladanej plochy, naopak, podčiarknuť.

Spoločnosť Presbeton ponúka celý rad veľkoplošných dlažieb spĺňajúci najprísnejšie estetické a kvalitatívne kritériá vrátane tých pre maximálne zaťaženie. V záhradách sa však uplatnia aj subtílnejšie varianty. Napríklad dlažba DAREA verne imituje drevené dosky. Skrášli tak akúkoľvek terasu či priestor okolo domu.

Drevo alebo betón? Dnes už kompromisy robiť nemusíte. Betónová dlažba so vzhľadom drevených dosiek vydrží prakticky všetko. Vďaka povrchovej impregnácii PCT je navyše veľmi uľahčené jej čistenie.

www.presbeton.sk