Tradičné puzdro a jeho netradičné varianty

17. máj 2021

Ukryte si dvere do steny a získajte v byte trochu priestoru navyše! Na to vám skvelo poslúži skladané stavebné puzdro NORMA, ktoré zaujme šírkou ponuky modelov s rôznymi dvojkrídlovými variantmi.

Stavebné puzdro je prvok zabudovaný v priečke, ktorý umožňuje dverné krídlo zasúvať do steny. „Krídlo dverí zasúvateľné do stavebného puzdra je pri otvorení úplne ukryté v konštrukcii puzdra, ktorá je zabudovaná v stene. Na rozdiel od klasických otočných dverí tak nezaberá priestor v byte,“ popisuje Petr Paksi, obchodný riaditeľ spoločnosti JAP FUTURE, ktorá je jediným českým výrobcom stavebných puzdier. V konvenčných interiéroch sa najčastejšie využívajú modely stavebných puzdier s tradičným obložením, ktoré lemuje stavebný otvor a vystupuje približne jeden centimeter nad rovinu steny. Štandardne vzhľad i materiál obloženia ladí s dverami, ale výnimkou nie je ani kontrastná kombinácia.

Stavebné puzdro NORMA, detail

Typickým predstaviteľom takýchto skladaných stavebných puzdier je rad NORMA, ktorá ponúka hneď niekoľko variantov zasúvanie dverí. „Okrem klasických variantov STANDARD pre jednokrídlové dvere a KOMFORT pre dve krídla vysúvajúce sa proti sebe do stredu stavebného otvoru, vyrábame aj puzdro NORMA PARALLEL s netradičným otváraním dverí. Synchronizovaným pohybom totiž umožňuje zasúvanie dvoch krídel paralelne za seba,“ hovorí Petr Paksi a pokračuje: „Unikátnym riešením je puzdro NORMA UNIBOX, ktoré predstavuje typ dvojitého puzdra, kedy sa dvoje dverí zasúvajú do jedného puzdra uprostred medzi dvoma dvernými priechodmi.“ NORMA UNIBOX ponúka ideálne riešenie pre menšie interiéry, kde nie je dostatok priestoru pre dve puzdrá vedľa seba.

Stavebné puzdro NORMA STANDARD

Stavebné puzdro NORMA PARALLEL

Stavebné puzdro NORMA UNIBOX

Všetky modely stavebného puzdra NORMA možno použiť pre sadrokartónové aj murované steny, zaisťujú plynulý pohyb všetkých typov dverných krídel a možno ich vybaviť tichým dorazom pre postupné privieranie dverí. Najnovšie možno namontovať aj obojstranný doraz, ktorý vie spomaliť dojazd dverného krídla aj pri otváraní, teda jeho zasúvaní do puzdra.

Viac na www.jap.sk