Tepelné čerpadlo FHA Monoblok. Jednoducho univerzálne.

27. mar 2023

Tepelné čerpadlá získavajú energiu zo vzduchu, zeme alebo podzemnej vody a predstavujú moderný, vysoko účinný a ekologický spôsob vykurovania. Popularitu si získali vďaka svojej vysokej účinnosti, nízkym prevádzkovým nákladom a preukázanej energetickej efektívnosti.

 

Nové tepelné čerpadlo FHA Monoblok.

Spoločnosť WOLF rozširuje svoj sortiment tepelných čerpadiel vzduch-voda o nový model FHA Monoblok. Ide o inovatívne zariadenie s vysokou kvalitou spracovania, vhodné pre novostavby aj rekonštrukcie. Je k dispozícii v piatich verziách, 230 V: FHA-05/06, 06/07, 08/10 a 400 V: FHA-11/14 a 14/17. Nižšie výkony tepelného čerpadla FHA sú vhodné predovšetkým pre rodinné domy, zatiaľ čo kaskáda piatich tepelných čerpadiel s výkonom až 70 kW poskytuje riešenie vykurovania aj pre bytové domy a komerčné objekty.

 

Úsporné a odolné

Štandardom nového tepelného čerpadla FHA, ktorý zaručuje jeho výnimočnú účinnosť, je modulovaná prevádzka vykurovania, chladenia a prípravy teplej vody. Vonkajšie jednotky všetkých výkonov majú robustnú konštrukciu pri zachovaní kompaktných rozmerov a dosahujú vysoký výkon s jedným ventilátorom. Elektrické vykurovacie teleso s výkonom 6 kW, ktoré je súčasťou štandardnej výbavy, poskytuje v prípade potreby dostatočnú výkonovú rezervu.

 

Ekologické a účinné

Tepelné čerpadlo FHA sa vyznačuje nízkou hlučnosťou aj pri zapojení v kaskáde. Na prevádzku používa moderné a ekologicky šetrné chladivo R32. Aj pri nízkych vonkajších teplotách dokáže pracovať pri prietokových teplotách 60 až 65 °C, a tým zabezpečiť hygienickú prípravu TÚV. S elektrickým vykurovacím telesom možno v prípade potreby dosiahnuť prietokové teploty až 75 °C. Režim vykurovania je podporovaný aj pri extrémne nízkych teplotách -25 °C a chladenie môže účinne fungovať pri vonkajších teplotách až do +43 °C.

 

Jednoduchá a rýchla inštalácia

Konštrukcia v prevedení monobloku s uzavretým okruhom chladiva a plne vybavená vnútorná jednotka umožňujú jednoduchú a rýchlu inštaláciu tepelného čerpadla. K tomu prispieva aj optimalizovaný káblový vstup a priestranná elektrická rozvodná skrinka, ktorá ponúka rýchly prístup ku všetkým dôležitým kontaktom. Ďalšou výhodou pri inštalácii je priaznivá montážna výška.

 

Rozsiahly sortiment príslušenstva

Tepelné čerpadlo FHA ponúka široký sortiment príslušenstva, ktorý poskytuje široké možnosti inštalácie. Pri montáži vonkajšieho modulu na stenu je súčasťou dodávky aj nástenný držiak s príslušnou nosnosťou. Na zabezpečenie najvyššej úrovne bezpečnosti prevádzky tepelného čerpadla FHA sú všetky prípojky na stene a podlahovej doske plynotesné, odolné proti radónu a tlaku vody.

 

Výhody tepelného čerpadla FHA Monoblok:

• Široký rozsah výkonov od 5 do 14 kW (až 70 kW v kaskáde)

• Nízke prevádzkové náklady vďaka vysokému COP

• Moderné chladivo R32 šetrné k životnému prostrediu - GWP 675

• Vhodné pri bivalentných a hybridných riešeniach s plynovým kotlom

• Výnimočne tichý chod

•  Jednotný systém regulácie pre všetky zariadenia WOLF. Postačí jediný modul BM-2 s možnosťou ovládania na diaľku

 

WOLF. Expert na vnútorné prostredie.

WOLF je komplexný dodávateľ vykurovacej, vetracej techniky a vzduchotechniky. Už viac ako 30 rokov navrhujeme a dodávame riešenia vykurovania, chladenia a vetrania na mieru pre akýkoľvek priestor. Prinášame trvalo udržateľné produkty, efektívne, energeticky úsporné a ekologicky nenáročné zariadenia, ktoré medzi sebou navzájom komunikujú a ich výkon je optimalizovaný tak, aby ich prevádzka prinášala maximálny komfort a bezpečie. Viac informácií nájdete na web stránke: slovensko.wolf.eu.