Tehly Heluz oslavujú 25. rokov

19. jún 2017

V druhej polovici mája oslávila spoločnosť HELUZ tehliarsky priemysel, v.o.s. 25. výročie svojej novodobej histórie. Nadviazala tak na dlhoročnú tradíciu firmy siahajúcu až do roku 1876, kedy prvý člen podnikateľskej rodiny pán Jan Gregor začal v Dolnom Bukovsku v južných Čechách výrobu pálených tehál.

Za 25 rokov k pôvodnému závodu pribudli akvizíciou 2 ďalšie a v roku 2009 bol postavený úplne nový závod v moravskom Hevlíne, ktorý je aj dnes najmodernejšou kapacitou na výrobu tehál v strednej Európe. HELUZ sa tak stal najväčším výrobcom pálených tehál v Českej republike vyvážajúcim časť svojej produkcie nielen do všetkých susedných krajín, ale aj na ďalšie trhy. Výrobný program zahŕňa kompletnú ponuku tehlových výrobkov pre hrubú stavbu počínajúc tehlovými blokmi pre vonkajšie i vnútorné steny, cez preklady vrátane žalúziových a roletových, až po komíny, keramické stropy a panely. Spoločnosť HELUZ je významným inovátorom vo svojom odbore, len v posledných rokoch uviedla na trh novú generáciu tehál FAMILY 2in1 s integrovanou tepelnou izoláciou pre výstavbu pasívnych a nízkoenergetických domov alebo kompozitnú akustickú tehlu AKU KOMPAKT 21.

25. jubileum bolo vhodnou príležitosťou k slávnostnému stretnutie na zámku v Mikulove a k poďakovanie majiteľa pána Dipl.-Ing. Vladimíra Heluza významným obchodným partnerom, ktorí úspech spoločnosti HELUZ v uplynulých rokoch spoluvytvárali.

Mnoho z pozvaných využilo príležitosť aj k návšteve neďalekého závodu v Hevlíne, kde sa na vlastné oči mohli zoznámiť s plne automatizovanou veľkovýrobou úplne odlišnú od tej, s akou história tejto českej rodinnej firmy pred 141 rokmi začínala.