Susedia sa nestačili čudovať : Hrubá stavba po preklady stála v Žatci behom 8 hodín

3. aug 2018

Rozhodnutie, z akého materiálu postaví dom, muselo vyzrieť. Kristián Dérer zo Žatca nakoniec  stavil na osvedčený pórobeton od PORFIXu. Že to bol krok správnym smerom, si potvrdil hneď niekoľkokrát. Po prvé, keď sa na firmu obrátil  so  žiadosťou prepočtu murovcieho materiálu na hrubú stavbu, po druhé, keď sa prihlásil do súťaže PORFIXu nazvanej „ Hľadáme  stavebníka 2017…“ Rýchlosť  murovania, komfort pri práci a nakoniec aj tepelno-izolačné vlastnosti tvárnic ho o kvalitách PORFIXu úplne presvedčili.

Tri krát meraj a raz rež
„Dosť dlho som pozeral na internete , prechádzal najrôznejšie  stránky a hľadal ten najoptimálnejší stavebný  materiál. Nakoniec ma zaujal systém pórobetónových tvárnic PORFIX. Je to česká firma, má dlhodobú  tradíciu a podľa videí na webe sa s ním muruje ľahko. Bol som dohodnutý s otcom, že mi na stavbe pomôže, takže ľahká manipulácia s tvárnicami a možnosť  ich  podľa potreby presne  opracovať ,  bolo veľkou výhodou,“ opisuje Kristián Dérer.
Kontaktoval technikov z  PORFIXu, zistil podrobnosti o stavebnom systéme a nechal si zadarmo vypočítať spotrebu materiálu. „Asi do týždňa bolo všetko pripravené, takže som rozposlal dopyt  do okolitých stavebnín,“ hovorí  Dérer.
Aby si s otcom uľahčili prácu, rozhodol sa využiť ponuku  založenia  stavby. Svojpomocným staviteľom, ktorí  odeberú  minimálne  31,5 m3 materiálu, poskytuje PORFIX túto službu zadarmo. Kristián Dérer teda počítal, že mu odborníci prídu  položiť asi 20 kusov tvárnic prvej rady domu a poradia s ďalším postupom aj  opracovaním pórobetónu.

Ráno prázdna parcela, poobede  vymurované
Nakoniec bolo všetko  trochu inak: „Plány som zmenil. Ale s veľkou radosťou,“ usmieva  sa  Dérer. Na stránkach PORFIXu sa totiž prihlásil do súťaže „Hľadáme stavebníka a ako jej výherca získal vymurovanie hrubej  stavby!“

„Bolo neuveriteľné sledovať, ako rýchlo a precízne je možné z pórobetónových tvárnic stavať.  Náš dom vyrástol o veľký kus vďaka  8 murárom  v priebehu neskutočných 8 hodín. Susedia sa poobede  nestačili čudovať. Tam, kde bolo ráno prázdne miesto, stál poobede dom ,“ hovorí mladý muž.

Ľahšie ako sme  čakali
V zástavbe žateckých rodinných domov tak pribudol nový bungalov. Do jednoduchej, modernej stavby s obytnou plochou 65 m2 sa nasťahuje Kristián Dérer s priateľkou.
„Murovanie s  pórobetónovými tvárnicami bolo ľahšie a  rýchlejšie, ako sme  čakali. Chcel by som poďakovať  všetkým  z PORFIxu za skvelú spoluprácu aj výhru v súťaži.  Bola radosť sledovať,  ako  im dom rástol pod rukami. Veľa  som sa od nich naučil a získal tipy, ako vo výstavbe pokračovať,“ uzatvára spokojný Dérer.

TIP: Sledujte Facebook spoločnosti PORFIX @PorfixCzSk, nech Vám prípadné ďalšie súťaže neutečú.