Strechár radí: Čím sa odlišuje značková krytina od štandardnej?

4. máj 2015

Radí: Branislav Audy, produktový manažér Bramac

 

Nová strecha je kúpou, ktorú nerobíte každý deň. Je to dlhodobá investícia, na ktorú sa kladú vysoké nároky. Okrem estetickej funkcie a odolnosti proti nepriaznivému počasiu musí značková strecha spĺňať aj mnohé ďalšie kritériá.

Značková krytina je pravidelne testovaná

Strecha Bramac sa ponúka s 30-ročnou zárukou na extrémnu odolnosť škridiel proti mrazu a poveternostným podmienkam. Ako jediná krytina na Slovensku sa pravidelne testuje v jedinečnom veternom tuneli v Nemecku. Strecha je tak ešte pred pokládkou dôkladne preverená proti rôznym vplyvom počasia, ako sú simulované búrky, rýchle zmrazovacie cykly, horúčava, nápory vetra a ÚV žiarenie. Môžete sa tak spoľahnúť, že na streche máte overenú kvalitu.

Test odolnosti škridly pred sacím efektom vetra

Pevnosť krytiny je základ

Nie je tajomstvom, že strecha musí byť pevná. Okrem pravidelných náporov vetra musí uniesť aj množstvo stekajúcej vody a snehu, ktorý sa na nich môže držať aj niekoľko týždňov. Použitie kvalitného štrku a cementu pri výrobe však výrazne zvyšuje pevnosť skladaných škridiel. Vyjadrené číslami, strešná krytina vyrobená z hrubšieho štrku znesie zaťaženie asi 260 kg na kus škridly, čo predstavuje o 30 % vyššiu pevnosť ako stanovuje norma. Ak bývate vo vysokohorských oblastiach, krytina Montero znesie zaťaženie až 300 kg na jeden kus krytiny, čo je až o 50 % väčšia pevnosť ako stanovuje norma. Skladaná betónová krytina však poskytuje ešte jednu výhodu, a to zvyšujúcu sa tvrdosť, ktorá časom rastie.

Strechu kupujte ako ucelený strešný systém

Každý zákazník chce mať strechu, ktorá bude bezproblémovo plniť svoju funkciu. Ak si necháte robiť pokládku vlastnej strechy, informujte sa o možnosti inštalácie originálnych strešných doplnkov. Tie vašej streche dodajú potrebnú robustnosť a dlhotrvajúcu funkčnosť za každých podmienok. Ich výhodou je kvalitná vstupná surovina, ktorá nie je nahrádzaná recyklátom. Firma Bramac ponúka v prípade stavby strechy riešenie z jednej ruky. Ku každému modelu ponúkanej škridly je dostupný zosúladený sortiment špeciálneho plastového príslušenstva, ktoré je presne vyrobené na mieru zvolenej krytiny. Kompletný strešný systém tak zabezpečuje maximálnu funkčnosť strešného plášťa a vyriešenie každého detailu na streche. V prípade montáže originálneho strešného príslušenstva značky Bramac môžete okrem štandardnej 30-ročnej záruky získať aj 15-ročnú systémovú záruku na funkčnosť celého strešného systému.

So značkovou strechou môžete byť ekologickí

Pri kúpe strechy Bramac môžete čerpať dotáciu od výrobcu až do výšky 1 800 €. Nárok na ňu získava každý, kto si ku krytine dokúpi nízkoenergetické riešenia v podobe solárnych panelov alebo nadkrokvovej izolácie Therm. So strechou tak možno získať okrem uceleného systému so strešným príslušenstvom aj nízkoenergetické zariadenia, s ktorými bude váš dom už teraz spĺňať energetické kritériá smernice Európskeho parlamentu platné od roku 2020.

 

www.bramac.sk