Staňte sa expertom na domáce prerábky za jeden deň!

21. okt 2020

Rok 2020, keď trávime doma viac času než zvyčajne, je ako stvorený na rozličné renovácie a prerábky. Tiež vám to napadlo, no zdráhate sa zveľaďovať byt či dom z obavy, že nezoženiete majstra a nedôverujete levelu vlastnej zručnosti? Nemusíte! So správne vybraným materiálom bude vaše domáce majstrovanie príjemným a bezstresovým hobby. 

 

Sadrokartón? Murivo? A čo tak skúsiť niečo nové? 

Pri výstavbe a rekonštrukcii obytných priestorov najčastejšie siahame po osvedčenom murive či dnes mimoriadne populárnych sadrokartónových doskách. Obe majú svoje výhody, no bola by škoda uspokojiť sa s materiálmi, na aké sme zvyknutí, keď na trhu pribudli aj modernejšie, technologicky vyspelejšie alternatívy. 

Ak chcete podniknúť stavebné úpravy s minimom času a úsilia, odpoveďou je UNIPLATŇA, flexibilná doska z tvrdeného extrudovaného polystyrénu vystužená sklotextilnou mriežkou a pokrytá maltou. Zaujme všestranným využitím a celou škálou praktických benefitov, ktoré z nej robia plnohodnotnú alternatívu k sadrokartónu i murivu. 

Renovujte jednoduchšie, rýchlejšie a čistejšie  

Dôvod, prečo sa UNIPLATŇA teší čoraz väčšiemu záujmu, spočíva v jej atraktívnych parametroch. Doska vám dáva možnosť zvládnuť prerábku ľavou zadnou, a to dokonca aj v prípade, že ste úplný začiatočník, ktorý si nijak zvlášť netyká s manuálnymi prácami. Nemusíte teda volať žiadnych profesionálnych majstrov. Aj navonok náročnejší projekt zvládnete sami, ak máte v rukách ten správny materiál.  

Azda najväčšou výhodou UNIPLATNE oproti sadrokartónu či murovaniu je výrazná úspora času. Nik predsa nechce nechávať projekt v rozpracovanom stave dlhšie, než je to nevyhnutné. Práve preto oceníte, že len čo dosku prikotvíte k podkladu pomocou spojovacích prvkov, hneď máte hotovú stenu, pripravenú na ďalšie obkladanie alebo omietanie. 

Bežne by bolo treba stenu, prácne vybudovanú z pórobetónových tvárnic a lepiacej malty, po vymurovaní pokryť ešte výstužnou sieťkou a lepidlom. To vy už nemusíte. Netreba riešiť ani žiadne pomocné vodiace konštrukcie ako pri sadrokartóne a žiadne kotvenie o špeciálne konštrukcie. 

Navyše, vašu drahú polovičku určite poteší, že priestor po dokončení prác nebude vyzerať, akoby sa ním prehnalo stádo kobyliek. UNIPLATŇA je vyrobená tak, aby zaručila maximálnu čistotu realizácie prác a pritom minimalizovala množstvo vzniknutého odpadu. 

Kráľovná kúpeľní, ale aj všeličoho iného 

Nízka váha a mimoriadna odolnosť voči vlhkosti robia z UNIPLATNE ideálny materiál pri prestavbách kúpeľní či priestoroch pre domáci wellness. Pomocou tejto dosky zhotovíte deliace stavebné konštrukcie, priečky a podhľady, odkladacie priestory či plochy na osadenie umývadla. Používa sa tiež na opláštenie vaní či predstenových WC modulov. Kúpeľňou sa ale jej možnosti využitia zďaleka nekončia. 

So svojou flexibilitou sa rovnako dobre osvedčí aj pri podbíjaní šikmých striech, zhotovovaní balkónových priečok, vytváraní podkladovej vrstvy pre podlahy a schody, realizácii rozličných odkladacích priestorov, vyrovnávaní podkladu pre lepenie obkladu a dlažby, zakrývaní rozvodov a iných esteticky nežiaducich prvkov a mnohých ďalších úpravách. 

Situácií, kedy sa vám UNIPLATŇA môže hodiť, je veľa a len čo dosku chytíte do ruky, bude vám jasné, že k svojmu prívlastku „flexibilná“ neprišla náhodou. Najmä so svojimi tepelnoizolačnými vlastnosťami, odolnosťou voči vode, mrazu a vysokému zaťaženiu, so super ľahkou manipuláciou, skvelou tvarovateľnosťou a dobrou priľnavosťou k povrchom. 

 

Jednoduché spracovanie 13 rôznych hrúbok presne na mieru vášho projektu 

Pýtate sa na opracovanie dosky? Žiadna jadrová veda! Postačia vám bežne dostupné nástroje. Dosku je možné na potrebný rozmer rezať pomocou ručnej, elektrickej priamočiarej či okružnej píly. Rovnakým náradím viete do dosiek vyrezať aj potrebné otvory v závislosti od konkrétneho využitia. 

UNIPLATŇA prichádza s praktickými rozmermi 2600 x 600 mm a vybrať si môžete až z trinástich hrúbok dosiek, presne na mieru vášho projektu. Ak chcete mať istotu, že ste si zvolili najlepšiu dosku pre vašu prerábku, stačí sa poradiť s expertom na polystyrén a výrobcom UNIPLATNE. Austrotherm je medzinárodne známa značka s viac ako 60-ročnými skúsenosťami na trhu a vysokou úrovňou, ktorá sa premieta nielen do kvality produktového portfólia, ale aj zákazníckeho servisu. 

Keď chcete byť expertom na domáce prerábky, ľahká rada - spojte sa s expertom!