Spoznajte účinné riešenia pre teplo a teplú vodu

18. nov 2020

 

Pre rodinné domy i bytové jednotky sú závesné kondenzačné kotly spoľahlivým riešením. Dajú sa šikovne ukryť za dvere, do výklenku na chodbe či v kúpeľni. Práve od nich závisí komfortné bývanie – príjemné teplo v interiéri a dostatok teplej vody pre celú rodinu.
     
Značka Protherm vám prináša hneď niekoľko tipov na najmodernejšie zariadenia a tiež spôsobov, ako spolu s nimi efektívnejšie šetriť.

 

Šetrenie na prvom mieste

            Najmodernejšie kotly v praxi prinášajú úspory. Ak napríklad v domácnosti vymeníte kotol starý 20 rokov za nový kondenzačný, môžete ušetriť až 30 % plynu, čím sa vám znížia prevádzkové náklady na vykurovanie. Jednou z takýchto možností je kondenzačný kotol Panther Condens (s energetickou triedou A) na vykurovanie a prípravu teplej vody prietokovým spôsobom. Ide o ideálne riešenie pre menšie domácnosti, pre domy alebo byty s jednou kúpeľňou. S vysokým stupňom využitia až 109 % a osvedčenou technológiou nerezového kondenzačného výmenníka sa tento kotol zaraďuje k najefektívnejším produktom na trhu.

 

Kotol Panther Condens

 

Kotol pre väčšie domy

            Zabezpečí vykurovanie i prípravu teplej vody v byte, v klasickom rodinnom dome, ale aj vo viacgeneračných domoch, dvojdomoch či dvoch bytových jednotkách súčasne. Ide o závesný kondenzačný kotol Tiger Condens (s energetickou triedou A), ktorý zároveň umožňuje čerpať teplú vodu z viacerých miest domácnosti naraz bez straty komfortu. Opätovne nahriať vodu dokáže v rekordne krátkom čase vďaka patentovanej technológii Isodyn 2. Tá kombinuje prípravu teplej vody prietokovým a vrstvovým spôsobom z jedného alebo dvoch vstavaných 21 l nerezových zásobníkov. Aj s minimálnym objemom zásobníkov dokáže zabezpečiť také množstvo teplej vody, ako zariadenie so samostatným veľkým zásobníkom. Oplatí sa preto aj rodinám, ktoré žijú vo veľkom dome s dvomi kúpeľňami či obyvateľom bytu, ktorí majú radi dostatok teplej vody na kúpanie, sprchovanie a zároveň v kuchyni.

 

Kondenzačný kotol Tiger Condens

 

Novostavby i rekonštrukcie

            Pri modernizáciách i v novostavbách sa osvedčili aj ďalšie plynové kotly praktických rozmerov. Napríklad zariadenia Gepard Condens (s energetickou triedou A) okamžite dodajú teplú vodu, či už prietokovým spôsobom alebo s využitím externého zásobníka (v závislosti od verzie kotla). Srdcom týchto kotlov je odolný výmenník tepla inšpirovaný automobilovým priemyslom a tiež hydraulický blok novej generácie. Tieto kotly ponúkajú takú úroveň bezpečnosti, ktorá je absolútne bezkonkurenčná. Zároveň sa môžu pochváliť minimálnymi požiadavkami na údržbu.

 

Kotol Gepard Condens so zásobníkom teplej vody

 

Ovládanie cez smartfón

            Úspory v domácnosti dosiahnete aj výberom vhodného inteligentného regulátora, ktorý bude šetriť za vás. Napríklad so smart regulátorom MiGo môžete docieliť viac úspor, než s iným regulátorom tohto druhu. A to vďaka efektívnemu riadeniu systému presne podľa vašich zvykov a potrieb. Vykurovanie a ohrev vody si s ním nastavíte dokonca aj na diaľku cez internet – prostredníctvom aplikácie v smartfóne či tablete. Regulátor prehľadne graficky vyhodnocuje spotrebu energie v domácnosti. Teplo doma a prípravu teplej vody tak budete mať úplne pod kontrolou.

 

Aplikácia v smartfóne pre regulátor MiGo

www.protherm.sk