Škridla nie je len jedna – ako vybrať vhodnú povrchovú úpravu

25. aug 2017

Ak si Váš dom pýta novú strechu nenechajte ho dlho čakať. Ochránite ho spolu s konštrukciou krovu pred neželanou návštevou, akou môže byť vlhkosť. Keramická škridla je prírodný materiál, ktorého životnosť presahuje život jednej generácie. Ak uvažujete nad kvalitnou strechou, ktorá bude starnúť s gráciou, bude bezúdržbová, prírodná, vyrobená s ohľadom na životné prostredie, zachová si svoju farbu a vlastnosti dlhé roky, tak je pálená škridla jasným víťazom.  Jednotkou na trhu je značka Tondach. Ponúka tri druhy povrchových úprav škridiel, klasickú prírodnú, glazovanú a engobovanú. Extravagantné farby a modely škridiel dokážu dokonalo podtrhnúť architektúru Vášho domu.

Škridla v prírodnom prevedení je bez povrchovej úpravy, presne taká, ako ju „príroda stvorila“. Jej farba je závislá od zloženia suroviny a v celom priereze je rovnaká. V priebehu rokov získava charakteristickú patinu, ktorá nie je na škodu, ale dokáže zmeniť farebné pôsobenie celej strechy. Preto je vhodné zvážiť pri výbere krytiny aj okolité prostredie v ktorom sa Vaša stavba nachádza. V naturálnom prostredí môže ísť o žiadaný efekt. O úžitkové vlastnosti škridly sa však báť nemusíte. Ak chcete dodať streche trochu lesku a elegancie,  zvýšiť jej odolnosť voči usadzovaniu machu, prachu a nečistôt zvoľte si povrchovú úpravu ktorá vzniká engobovaním. Engoba vzniká nanesením vrstvy keramickej hmoty s potrebným obsahom minerálov a oxidov kovov. Následným výpalom získa škridla matný až pololesklý farebný odtieň. Glazúra sa na pálenú škridlu nanáša podobným spôsobom ako engoba, rozdiel je v obsahu sklovitých zložiek, ktoré vytvoria po vypálení na škridle lesklý sklovitý povrch, ktorý bráni usadzovaniu nečistôt. Proces vypaľovania zabezpečuje stálofarebnosť a bezúdržbovosť týchto materiálov. Odolávajú UV žiareniu, kyslým dažďom a extrémom počasia.

Do 27. októbra môžete po registrácii na stránke www.tondach.sk využiť špeciálnu narodeninovú zľavu na najobľúbenejšie modely keramických škridiel.

Tondach tento rok oslavuje 20 rokov na slovenskom trhu. Za ten čas sa môže značka popýšiť množstvom realizácií, medzi ktorými nájdete aj novú strechu na hrade Krásna Hôrka. Okrúhle narodeniny sa spoločnosť rozhodla osláviť vo veľkom štýle.

Na pálené krytiny Tondach totiž môžete od 21. augusta 2017 do 27. októbra 2017 získať zľavy až do 50%!

Stačí sa v danom období zaregistrovať na www.tondach.sk alebo na čísle 0800 500 330 a špeciálna narodeninová zľava je Vaša!