Schodiskové stupne PRESBETON do vašej záhrady

3. apr 2017

Spoločnosť PRESBETON patrí k popredným výrobcom betónového sortimentu na stavby a úpravu spečených plôch v okolí rodinných domov, chát či chalúp. Ponuka zahŕňa širokú škálu dlažieb, murovacích prvkov, svahových a okrasných tvárnic a v neposlednom rade aj schodiskové prvky.

Ak premýšľate, jako vyriešiť výškové rozdiely terénnych plôch rôznych úrovní vo svojej záhrade, jednou z možností je použitie schodiskových prvkov. V ponuke spoločnosti PRESBETON sú dva typy schodiskových prvkov, ktoré sa líšia predovšetkým vzhľadom a delíme ich na Štandardné schodiskové stupne a schody Natural. Spomínané prvky možno použiť vonku v záhrade, na terasách alebo pri dome na prekonanie malého prevýšenia.

Štandardné schodiskové stupne sa vyrábajú liatím pohľadového betónu do foriem, najčastejšie s celoplošným zdrsňovaným povrchom. V ponuke sú len v prírodnom vyhotovení, ale v niekoľkých typových variantoch – priamom, nájazdovom, rohovom a oblúkovom. Na zákazku možno vyrobiť aj iné farebnosti. Všetky typy stupňov možno spolu vzájomne kombinovať a podľa terénnych dispozícií zvoliť najvhodnejšiu kombináciu. Väčšina schodiskových stupňov je vyrábaná na zákazku podľa konkrétnych požiadaviek zákazníka.

V ponuke sú tiež schodiskové stupne priame SPV, ktoré sa vyrábajú vibrolisovaním. Tieto stupňa nemajú toľko rozměrových variantov jako liate schody a sú teda skôr lačnějším riešením pre niekoho, komu budú vyhovovať rozmery týchto SPV stupňov a nebude potřebovat individuálne riešenie, ktoré je vždy drahšie.

Pre zástancov prirodzene pôsobiacich prvkov, ktoré vhodne a nenásilne dopĺňajú záhradnú architektúru, sú k dispozícii schody Natural, kterých charakteristickým znakom je imitácia porodných materiálov. Betónové schody GRACIE a FURIE svojím vzhľadom pripomínajú staré, rokmi vyhladené kamenné schody. Majú reliéfny povrch a vyrábajú sa v decentních farbách, ako sú porodná a piesková. Schod FURIE sa navyše ponúka aj v černej farbe. Schod BARK svojím reliéfom a farbou imituje staré drevené schody. Schody Natural saskvelodopĺňajú s ďalšími prvkami patriace do kategórie Natural, ako sú dlažby, obrubníky, palisády ai..

Všetky spomínané schodiskové stupne sú mrazuvzdorné a ich povrch je vybavený ochranným systémom proti znečisteniu a prenikaniu vody. Viac na www.presbeton.cz .