S Realizačnou príručkou HELUZ postaví dom i laik

15. okt 2018

Od založenia prvého radu tehál až po uloženie keramických stropov prevedie stavbou laikov i skúsenejších stavebníkov. Taká je nová Realizačná príručka vydaná spoločnosťou HELUZ. Či už staviate svojpomocne, alebo si chcete skontrolovať kvalitu práce remeselníkov, Realizačná príručka od spoločnosti HELUZ vám na každom kroku poradí do najmenšieho detailu. A to vrátane podrobnej a názornej obrazovej dokumentácie, ktorá vám vysvetlí i stavbársky slang, ako je päta či koruna muriva, previazanie tehál alebo maltové lôžko. Realizačná príručka je zadarmo na http://www.heluz.sk/sk/na-stiahnutie/prirucky alebo vám ju spoločnosť HELUZ rada pošle. Viac na www.heluz.sk.

 

Hovorí sa, že život nás naučí, a tieto slová sú dnes stále aktuálne, stavebníctvo nevynímajúc. Úroveň remeselných prác nás donútila zorientovať sa aj v stavebnom odbore, aby sme boli schopní dohliadnuť si na stavbu sami. Potrebné informácie obyčajne hľadáme na internete, no môžeme siahnuť už aj po ucelenom manuáli, ktorý nás akoby „za ruku“ vedie jednotlivými krokmi stavby – od privezenia materiálu na stavenisko a zhodnotenia klimatických podmienok pri jeho skladovaní cez stavbu a kotvenie nosných múrov i priečok či murovanie akustického muriva až po uloženie prekladov a stropov a zhotovenie omietok. Výhodou Realizačnej príručky od výrobcu tehál, spoločnosti HELUZ, je nielen podrobný a názorný opis postupov vrátane fotografií či obrázkov, ale napríklad aj bodový kontrolný dvojlist, v ktorom si „odškrtáte“ jednotlivé kroky pri murovaní, ukladaní prekladov či stropov a pri stavbe komína, aby ste pri takom množstve činností na niečo nezabudli. Realizačná príručka od spoločnosti HELUZ je určená investorom – laikom, ktorí si najali stavebnú firmu, ale pomôže aj skúsenejším, ktorí sa rozhodli postaviť si dom svojpomocne.

„Je to už druhé vydanie Realizačnej príručky HELUZ, táto verzia je podrobnejšia a viac sa špecializuje na murovanie už zateplenými tehlovými blokmi Family 2in1 používanými na nízkoenergetické a pasívne domy. Investora sprevádza celou stavbou podľa technologických noriem a upozorňuje ho na najproblematickejšie miesta, aby si ich dokázal skontrolovať,“ charakterizoval publikáciu Ing. Pavel Heinrich, produktový manažér spoločnosti HELUZ.

Spoločnosť HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s., patrí medzi troch najväčších výrobcov murovacích systémov na českom trhu, ako jediná je čisto česká. Tradícia tejto rodinnej firmy sa začala už v roku 1876, keď Jan Řehoř v Dolnom Bukovsku postavil prvú pec na vypaľovanie a z vyťaženej hliny vyrobil prvé tehly. Dnes má spoločnosť HELUZ výrobné závody (okrem Dolného Bukovska) ešte v Hevlíne a Libochoviciach, kde vyrába kompletný stavebný systém HELUZ, zahŕňajúci obvodové i vnútorné tehlové bloky vrátane tehál s najlepšími tepelnoizolačnými vlastnosťami na trhu z radu HELUZ FAMILY 2in1 na výstavbu nízkoenergetických a pasívnych domov. Spoločnosť HELUZ v roku 2017 na trh uviedla aj prvú kompaktnú brúsenú AKU tehlu so sendvičovou skladbou tehla – minerálna vlna – tehla a so vzduchovou nepriezvučnosťou Rw = 57 dB pod názvom HELUZ AKU KOMPAKT 21 brúsená. Sortiment ďalej tvoria nosné roletové a žalúziové preklady, ploché preklady, keramické stropy, komínové systémy a špeciálne tvarovky.