S novou stavebnou sezónou prichádzajú nové možnosti, ako a z čoho stavať ľahko, rýchlo a úsporne!

25. apr 2016

Stavebný systém PORFIX nie sú len tvárnice, priečkovky, nosné a nenosné preklady, U-profily, stropný systém a ďalší doplnkový sortiment. PORFIX znamená tiež ľahšiu cestu od projektu k poslednej kľučke na dverách vo vnútri hotového domu. Opýtali sme sa Davida Suchánka, marketingového manažéra československej spoločnosti PORFIX, čo všetko PORFIX pre svojich zákazníkov robí.

PORFIX teda nie je len materiál?
Čo chceme, aby PORFIX znamenal pre našich zákazníkov, sme v tohtoročnej kampani zhrnuli takto: Muruješ? S PORFIXOM neoľutuješ!
Zákazník, ktorý sa rozhodne použiť na svoju stavbu PORFIX, totiž ušetrí hneď niekoľkokrát. PORFIX je cenovo zaujímavý materiál s vynikajúcim pomerom cena/výkon. Ďalej ušetrí na službách, ktoré má k materiálu väčšinou zdarma a u konkurencie môžu byť spoplatnené, ušetrí tak vďaka zľavám na ďalšie materiály, ktoré využije po dokončení hrubej stavby z PORFIXu. Napr. zľavy na okná, dvere, izoláciu, strešnú krytinu, komín, plot, vonkajšiu dlažbu, garážovú bránu atď. naviac zľavy budú pribúdať.

Môžete konkrétne popísať, ako ušetrí?
Zákazník ušetrí hneď na začiatku svojej cesty – pokiaľ má už hotový projekt, môže využiť bezplatné vypracovanie výpisu všetkých prvkov PORFIX, ktoré bude na svojej stavbe potrebovať. Ďalej môže využiť výkres stropu, ktorý je tiež zdarma. Pri zaslaní požiadavky zákazníkovi obratom príde číslo zákazníka. V prípade, že sa pre PORFIX rozhodne, na základe tohto čísla zákazníka získa poukazy na už spomenuté ďalšie materiály. Poukazy nie sú platné len pár dní alebo týždňov, ako sme u podobných akciách zvyknutý, ale platnosti sú väčšinou 3, 6 alebo 12 mesiacov.

K materiálu a jeho spracovaniu sa viažu ďalšie štyri veľmi praktické služby:

Sada ručného náradia pre prácu s PORFIXom zdarma. Zákazník na túto sadu získa poukaz pri zadaní požiadavky na našom webe http://www.porfix.sk/murujsporfixom/ a pri objednávke uvedie číslo zákazníka a v prípade, že nakúpi min. jeden kamión materiálu, sada mu príde s materiálom priamo na stavbu. Doprava je pri ucelených kamiónoch samozrejme tiež zdarma.

Ďalšou veľmi obľúbenou službou je založenie stavby. Zákazník má možnosť privolať si na svoju stavbu našich zakladacích majstrov a tí mu založia rohy a zlomové miesta prvej rady. Tým zákazník eliminuje prípadné chyby, ktorých by sa mohol sám dopustiť.

K ďalším veľkým pomocníkom patrí pásová píla, ktorú zákazníkom požičiavame za symbolických 7 €/deň. Píla im prácu veľmi uľahčí a zrýchli, zákazník tak v skutočnosti ušetrí za každý deň niekoľkonásobne viac než je 7,- €.

A štvrtou službou k nezaplateniu je technické poradenstvo na našej bezplatnej infolinke 0800 10 13 13 po celú dobu stavby z PORFIXu.

Dá sa spočítať, koľko zákazník ušetrí?
Presné vyčíslenie by bolo možné na konkrétnom dome, ale sú to stovky eur. Technické poradenstvo, spracovanie ponuky a výkresu stropu, doprava, možnosť získať späť peniaze za nezálohované palety, sada náradia, založenie stavby, píla a zľavy na ďalšie materiály. Keď si to človek spočíta, je to dosť peňazí…

Viem, že máte nejaké novinky v sortimente, aké sú tie hlavné?
Noviniek je u nás za posledný rok veľké množstvo. Predovšetkým už zákazníkom môžeme ponúknuť dve varianty pórobetónu. Popolčekový z nášho novo získaného výrobného závodu v Ostrave, kde sme kúpili nášho konkurenta Pórobetón Ostrava, a.s. A pieskový pórobetón, ktorý vyrábame od minulého roku na Slovensku a v Trutnove v Českej Republike. Tzn. zákazník má možnosť voľby, ktorú iný výrobca na Slovensku neposkytuje. No a čo sa týka produktov, našou hlavnou novinkou je produkt PORFIX PREMIUM P2 400. Táto tvárnica má vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti. Vyrábame ju v dvoch hrúbkach 37,5 a 50 cm a obe hrúbky vyhovujú požiadavkám normy bez dodatočného zateplenia. Pokiaľ sa chystáte stavať pasívny dom, je PORFIX PREMIUM ideálny produkt za priaznivú cenu.

Ste výrobca známy tzv. šedým pórobetónom, špekulovalo sa, že jeho výroba končí, ako to teda je?

Výroba šedého pórobetónu končí v Trutnove a na Slovensku, ale ďalej ho budeme vyrábať v Ostrave. Šedý – popolčekový pórobetón k nám patrí. Dlhé roky sme vyrábali len ten, má vynikajúce technické vlastnosti. Skôr sa špekulovalo o jeho nezávadnosti, ale to sa nám podarilo vyvrátiť súborom skúšok a osvedčení. Takže sme radi, že vďaka akvizícií v Ostrave sme ďalej schopný tieto produkty vyrábať.

Máte nejakú zaujímavú referenčnú stavbu?
Referencií máme mnoho, určite sú pre nás zaujímavé všetky. Pre nás sú dôležití samotní stavitelia a ich príbehy spolu s materiálom a jeho použitím na stavbe. Určite sa pozrite na video referencie na našom webe. Máme tam napríklad stredoveký hrad, kde je krásne vidieť, ako je pórobetón tvárny a ľahko opracovateľný materiál. http://www.porfix.sk/preco-porfix/skusenosti-zakaznikov/kamil-zatopek-frydek-mistek_1/. Veľmi zaujímavá je referencia o jednom z prvých „pieskových“ domov. http://www.porfix.sk/preco-porfix/skusenosti-zakaznikov/ludovit-adamec_11/. Všetky tie príbehy sú zaujímavé.

Hovoríte o opracovateľnosti materiálu, čo konkrétne tým myslíte?

V jednoduchosti je krása a pórobetón je v tomto ohľade geniálny. Jednu tvárnicu môžete odrezať, natočiť a zabudovať do steny, ako potrebujete a stále bude mať rovnaké vlastnosti. Nepotrebujete špeciálne tvárnice do rohov a k otvorom. Pri rezaní oproti iným tradičným materiálom takmer nepráši a vďaka tomu, že použijete takmer každý kúsok, máte minimum odpadu. Dajú sa robiť neuveriteľné detaily, ľahko sa tvoria drážky pre inštaláciu atď., presvedčte sa sami  http://www.porfix.sk/preco-porfix/vyhody-porfixu/