S novou izoláciou CLIMA 034 môžete ušetriť až tonu materiálu

27. máj 2016

Zateplenie je jedným zo základných pilierov ekologického životného štýlu, keďže umožňuje až 40 percentnú úsporu nákladov na vykurovanie. Zateplenie s novou minerálnou izoláciou CLIMA 034 je však ekologické dvakrát: 80 percent z jej obsahu totiž tvorí recyklované sklo.

Úspora tretíkrát: môžete ušetriť až tonu materiálu
„CLIMA 034 je izolačná doska z minerálnej vlny, ktorá má vďaka inovatívnej výrobnej technológii o polovicu nižšiu hmotnosť, ako bežné minerálne izolácie tejto kategórie. To znamená, že pri zateplení hrúbkou 20 cm a veľkosti fasády 100 m² ušetríte použitím tejto izolácie viac ako 1100 kilogramov materiálu,“ konštatuje Alexander Prizemin, marketingový riaditeľ spoločnosti Isover. Nejde pritom iba o úsporu samotného materiálu. Tým, že na stavbe spotrebujete menej izolácie, ušetríte pravdepodobne aj na preprave materiálu, no najmä pri jeho aplikácii. „Rozdiel v hmotnosti novej izolačnej dosky je cítiť na prvý „zdvih“,“ dodáva odborník. Okrem materiálu použitím CLIMY šetríte aj životné prostredie – až 80 percent jej objemu tvorí recyklované sklo.

Tri typy izolácie v jednej
Okrem výrazne nižšej hmotnosti môže prácu s doskou uľahčiť aj väčší formát dosky – 1200 x 600 mm. V praxi to znamená, že dosiek CLIMA 034 budete na stavbe potrebovať menej a ich montáž bude rýchlejšia. To, že je nová izolačná doska ľahšia a má väčší rozmer, však neznamená, že „slabšie“ izoluje. „CLIMA 034 má najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti v triede minerálnych izolácii, jej  lambda má hodnotu 0,034. Poskytuje teda naozaj efektívnu ochranu pred únikmi tepla v zime a zároveň chráni dom pred letným prehrievaním,“ konštatuje Alexander Prizemin. Dodáva, že nová minerálna izolácia je zároveň aj plnohodnotnou akustickou izoláciou, čo oceníte, ak váš dom stojí napríklad v blízkosti rušnej cesty. „Izolačné dosky CLIMA 034 sú tiež nehorľavé, takže pri zateplením touto izoláciou nie je potrebné realizovať požiarne zábrany, čo v dôsledku opäť šetrí  čas aj financie investora.“ 


www.isover.sk