Rodinný dom na vidieku - ideálne prostredie pre deti

11. apr 2016

Mladí manželia sa rozhodli zabezpečiť bezpečné a pokojné detstvo svojim deťom prostredníctvom rodinného domu v prívetivom prostredí vidieka. Vďaka perfektnej lokalite si tým zadovážili aj bezproblémové spojenie s veľkomestom. V novom dome sa im býva ako v rozprávke a rozhodli sa nám povedať, ako sa im s Ekonomickými stavbami spolupracovalo.

Aký bol pre vás hlavný dôvod, že ste vymenili ruch veľkomesta za rodinný domček na vidieku ?
Keď sme premýšľali o vlastnom bývaní, zameriavali sme sa na budúcnosť, až si založíme rodinu. Chceli sme, aby naše deti vyrastali na pokojnom vidieku a nie v strede rušného veľkomesta, ako my. Na druhej strane pre nás bolo dôležité vybrať lokalitu, z ktorej to do mesta nebudeme mať ďaleko. A to sa nám podarilo.

Bolo pre Vás náročné nájsť stavebnú spoločnosť, ktorá sa zaoberá realizáciou domov na kľúč, alebo ste hneď natrafili na tú správnu ?
Nájsť pre nás správnu stavebnú spoločnosť nebol problém. Naša predstava o stavebnej firme bola taká, že by sme jej radi zverili všetky záležitosti s výstavbou. Zamestnanie nám príliš nedovoľovalo sa stavbe venovať, alebo sa na nej svojpomocne spolupodieľať. Od známych sme dostali typ na Ekonomické stavby. Mali s nimi dobrú skúsenosť už z minulosti a to nás presvedčilo, že ES budú vhodné aj pre nás.

Nasledovala teda prvá schôdzka a preverenie, či ste si vybrali správne?
V podstate to tak bolo. Chceli sme si spoločnosť prezrieť a ako sa hovorí “oťukať”, aby sme sa presvedčili, že chceme, aby práve oni postavili náš dom. Ukázalo sa, že voľba bola správna a tak sme sa pustili rovno do vyberania typu domu a príprav na stavbu. Dom sme si vybrali z katalógu a vykonali sme len drobné úpravy k našej spokojnosti.

Povedzte nám viac o tom, ako prebiehali prípravy na stavbu ...
Musel sa vytvoriť nielen projekt, ale aj vyriešiť financovanie a rôzne ďalšie administratívne záležitosti spojené so stavbou. Na začiatok sme síce mali nejaké financie pripravené,  na zvyšok sme si zažiadali prostredníctvom Ekonomických stavieb o hypotéku.  Nasledoval kolotoč vybavovaní rôznych povolení, ktorého sme sa našťastie nemuseli zúčastniť. Odborníci v ES sa o všetko ochotne postarali.

Riešili ste aj počas príprav a samotnej stavby nejaké nepríjemnosti ?
Na nič zásadné si teraz nepamätám. To viete, že keď sa človek pustí do takej veľkej veci, ako je výstavba rodinného domu, je to na dlhšie. Počas prípravy aj stavby sa stane veľa vecí a tiež sem tam nejaká nepríjemnosť. Či už ide o veci, ktoré sa ovplyvniť nedajú, ako napríklad pri  už spomínanom vybavovaní na úradoch, alebo to môžu byť rozmary počasia. Raz už ale ste v rozbehnutom vlaku a chcete dôjsť až na konečnú, kde vás čaká dom podľa vašich predstáv. A to už predsa stojí za to, nie? (Smiech)

To máte veľkú pravdu. Je vidieť, že vám to za to naozaj stálo a ste v novom dome spokojní. Zmenili by ste na dome predsa len niečo ?

V našom novom krásnom dome sa nám žije úžasne. Nie je snáď nič, čo by sme chceli zmeniť, alebo urobiť inak, než ako je to teraz. Sme veľmi radi, že sme sa rozhodli pre rodinný dom a nikdy by sme sa už nechceli vrátiť späť. Veríme, že aj našim deťom sa raz bude v tomto domčeku krásne vyrastať, tak ako sme si to vysnívali.

Realizácia : Ekonomické stavby, s.r.o.