Riešenia pre novostavby i rekonštrukcie

6. mar 2020

Šetrenie, pohodlné vykurovanie, chladenie, príprava teplej vody či flexibilné ovládanie na diaľku cez smartfón... Všetky tieto výhody prinášajú najmodernejšie tepelné čerpadlá.
Tieto zariadenia využívajú až 75 % energie z okolitého prostredia – zo vzduchu, podzemnej vody alebo zo zeme. Tieto prírodné zdroje energie sú bezplatné a neobmedzené. Práve vďaka tomu sú tepelné čerpadlá považované za technológie budúcnosti.

Tepelné čerpadlo flexoCOMPACT exclusive

Teplo, teplá voda, chladenie
            Tepelné čerpadlá sú už záležitosťou novostavieb aj rekonštrukcií. Ak uvažujete o nejakom pre svoj dom, značka Vaillant vám môže nezáväzne a zadarmo vypracovať odborný návrh na jeho inštaláciu. Stačí vyplniť jednoduchý formulár na webovej stránke www.kvalitne-tepelne-cerpadla.sk. Ušetríte čas a na základe informácií od odborníka sa rozhodnete alebo aspoň zistíte, aké máte možnosti.
            Ak je jednou z vašich podmienok jednoduchá a rýchla inštalácia, najlepším riešením je tepelné čerpadlo aroTHERM Split vzduch/voda. Zabezpečí kúrenie, chladenie aj teplú vodu. K tomu o 75 % nižšie účty za energiu a o tretinu menej emisií. Ide pritom o jedno z najtichších tepelných čerpadiel typu vzduch/voda na trhu, osvedčilo sa preto aj v susedstvách s hustejšou zástavbou. Skladá sa z vonkajšej jednotky (pri vonkajšej stene domu či v záhrade) a interiérového modulu uniTOWER, ktorý vo svojom vnútri ukrýva 190 l zásobník a dokáže pokryť bežné požiadavky štvorčlennej rodiny na teplú vodu. 

Tepelné čerpadlo aroTHERM Split

Výnimočne šetrné
            Ak hľadáte výnimočne šetrné riešenia, takými sú tepelné čerpadlá s označením Green iQ. Sú v maximálnej miere ekologické, inteligentné a univerzálne, dokážu totiž využívať každý z alternatívnych prírodných zdrojov tepla – zem, vodu alebo vzduch. Je iba na vás, pre ktorý zdroj sa rozhodnete. Môžu sa pochváliť nízkymi prevádzkovými nákladmi a okrem vykurovania je samozrejmosťou aj chladenie. Jednoduchou inštaláciou je charakteristické zariadenie Green iQ, flexoTHERM exclusive typu vzduch/voda. Ak k vašim požiadavkám patrí aj komfort s teplou vodou, zvoľte si tepelné čerpadlo Green iQ flexoCOMPACT exclusive so zabudovaným 185 l zásobníkom teplej vody. Vhodné je do klasických i nízkoenergetických domov, má nízke prevádzkové náklady a dosahuje výstupnú teplotu až 65 °C. V zime spoľahlivo vykuruje, v lete sa môže využiť na aktívne chladenie.
            Všetky spomínané zariadenia sa môžu flexibilne ovládať aj na diaľku, cez smartfón či tablet – prostredníctvom internetu a aplikácie. K zariadeniu aroTHERM Split stačí pridať internetový komunikačný modul. Tepelné čerpadlá s označením Green iQ majú internetový modul už zabudovaný. Nastavovať teplotu vykurovania a teplej vody si tak budete môcť oveľa pohodlnejšie. 

Zariadenie Vaillant flexoTHERM exclusive

Najmodernejšie možnosti
            Minimálnymi    nárokmi  na  priestor  sa  vyznačuje   vnútorné   tepelné   čerpadlo   Vaillant  
versoTHERM plus vzduch/voda. Dokáže zabezpečiť tepelnú pohodu v interiéri, chladenie a v kombinácii s externým zásobníkom aj prípravu teplej vody. Nepotrebuje vonkajšiu jednotku a dôležité komponenty sú v ňom už predpripravené, čo výrazne uľahčuje montáž. Inštaluje sa iba dovnútra rodinného domu, s prieduchmi cez obvodovú stenu a ochrannými mriežkami. Patrí medzi najtichšie vnútorné tepelné čerpadlá na trhu, jeho hlučnosť je porovnateľná s modernou chladničkou. Nízke prevádzkové náklady dosahuje vďaka vysokej účinnosti a hermeticky uzavretému chladivovému okruhu. Systém môžete ovládať pomocou inteligentného regulátora, prípadne aj cez internet a aplikáciu v smartfóne. Zariadenie je zároveň pripravené na spoluprácu so zásobníkmi teplej vody, s fotovoltickými i vetracími systémami. Z modulov si môžete vyskladať riešenie presne podľa vašich potrieb.

Vnútorné tepelné čerpadlo versoTHERM plus

www.vaillant.sk
www.kvalitne-tepelne-cerpadla.sk