Rádio do steny - trend, ktorý sa šíri

18. sep 2018

Do rodiny ABB pribudol ďalší skvelý prístroj – rádio do steny, na ktoré sa môžete pripojiť smartfónom cez bluetooth.

Digitálne FM rádio s bluetooth (BT) prijímačom výrazne rozširuje možnosti bežného FM rádia. Pridanou hodnotou je prehrávanie hudby z tabletu či mobilného telefónu cez jeho reproduktory. Dokonca sa poslucháčom otvára aj možnosť počúvať hudbu on-line, a to už naozaj znamená nekonečné množstvo žánrov a hudobníkov.
Rádio s BT prijímačom sa dá integrovať do rámčeka s bežnými vypínačmi a zásuvkami v rôznych dizajnoch. Umiestnenie reproduktorov je variabilné. Inštalovať sa dajú do rámčeka v dizajne vypínačov a zásuviek. Tie sú vhodnejšie do menších uzatvorených priestorov. Montáž do stropu je naopak lepšia do priestorov väčších, napríklad do obývačky, recepcie, na terasu a podobne.

Internetové rádio
Digitálne WLAN rádio ABB-Radio iNet sa vďaka bezdrôtovej sieti postará o váš pôžitok z hudby priamo z internetu, pričom sa zmestí do inštalačnej krabice. Do jeho pamäte sa dá predvoliť 8 obľúbených staníc.
Konfiguruje sa ľahko a jednoducho, prostredníctvom integrovaného webového servera. Vyhľadaním v zozname bezdrôtových sietí sa doň pripojíte z PC alebo smartfónu a nastavíte podľa potreby. K výbave ABB-Radia iNet patrí podsvietený displej a programovateľné nastavenie času, budíka, jeho osobného tónu i automatické vypnutie.So zabudovanou službou TuneIn možete filtrovať rádiové stanice podľa obdobia, žánru prípadne oblasti.  Kvalitu zvuku môže užívateľ optimalizovať predvolením zvukových nastavení. Kľúčovým ovládacím prvkom, rovnako ako pri FM rádiu, je centrálna kolíska, ktorá je zároveň aj krytkou. Nachádza sa okolo displeja a umožňuje intuitívnu voľbu všetkých funkcií.
Internetové rádio a reproduktory je možné nainštalovať do viac rámčeka, ale takisto v kombinácii s podhľadovými reproduktormi, alebo zakomponovať všetko do jedného z dizajnov ABB.

Rádio s FM tunerom
Základom je zosilňovač s tunerom FM. Tento prístroj umožní individuálne nastavenie hlasitosti a naladenie stanice. Ponúka počúvanie rozhlasu v FM pásme 87,50 – 108,00 MHz, má vnútornú pamäť na 8 rádiových staníc, ktoré je možné ľubovoľne meniť, a disponuje funkciou RDS. Prístroj zároveň umožňuje aj spracovanie zvuku z externého zariadenia – napríklad MP3 prehrávača - po pripojení kolísky.
Všetko, čo rádio vyžaduje, je napájanie 230V, inak je úplne autonómne a ľahko inštalovateľné. Nepotrebuje  napájanie zo zbernice ani žiadne zosilňovače. Pre prípad slabého signálu je možné pripojiť anténu.
Ak by sa vám málilo, k dispozícii je aj dokovacia stanica pre iPhone zariadenia.

Reproduktory
V ponuke sú základné reproduktory, ktoré sa zmestia do inštalačnej krabičky a dajú sa zladiť s dizajnom zásuviek a vypínačov viacerých dizajnových radov ABB. Tieto reproduktory sú vhodné na ozvučenie menšieho priestoru akým je napr. kuchyňa. Na ozvučenie väčších priestorov recepcie, chodby, izby odporúčame reproduktory do podhľadu. Špeciálne do kúpeľne sú určené reproduktory do podhľadu s mriežkou proti vlhkosti, ktoré sú v bezpečí aj nad sprchovým kútom.
Novinkou v portfóliu je dvojica reproduktorov do podhľadu s mriežkou v nerezovom prevedení. Menší s piemerom 9cm a vačší WiFi s priemerom 13cm.

Výhody produktov

  • Kompaktné rádio vhodné na inštaláciu do akejkoľvek inštalačnej krabice
  • Pripojenie cez WLAN alebo v klasickom FM pásme rozhlasových staníc
  • Vyhľadávanie rozhlasových staníc podľa žánrov
  • Prehrávanie centrálne uložených hudobných súborov
  • Osem pamäťových miest
  • Podsvietený plne grafický displej a intuitívne ovládanie krytkou
  • Možnosť zapnutia spolu s osvetlením miestnosti alebo pohybovým snímačom
  • Presvedčivý, funkčný dizajn
  • Kompatibilný s dizajnmi: basic55®, Tango®, Element®, Time®, Time® Arbo, Neo®, Neo® Tech, Levit®, future® linear, solo®, solo® carat, alebo alpha® exclusive
  • Použiteľné s dizajnovými alebo stropnými reproduktormi
  • Ideálne pre novostavby, alebo rekonštrukcie