Nová krytina ušetrí domácim majstrom čas aj peniaze

7. apr 2017

Jar je ideálnym ročným obdobím na renováciu striech záhradných prístreškov, garáží, altánkov a chatiek. Vyčariť na nich novú strechu už v súčasnosti môže byť ľahšie než kedykoľvek predtým. Jednoducho, lacno a za krátky čas to zvládnu domáci majstri aj sami, bez pomoci vyškoleného pokrývača.

Spoločnosť Icopal uviedla na slovenský trh novinku pre jednoduché a spoľahlivé zastrešenie záhradných i hospodárskych budov. Ide o novú, ľahkú asfaltovú krytinu s názvom Icopal 3D® Easy. Vďaka inováciám je jej montáž skutočne nenáročná. Nevyžaduje totiž žiadne špeciálne náradie. Potrebný bude iba meter, klince, kladivo, asfaltové lepidlo a orezávač.

V praktických kotúčoch
Pýtate sa, o aký materiál ide? Icopal 3D® Easy je odolný asfaltový pás modifikovaný SBS kaučukom s hrúbkou 3 mm a dĺžkou 5,5 m. Na jeho vrchnej strane je hrubozrnný posyp a nosnou vložkou pásu je sklenená rohož spevnená sklenenou mriežkou. Táto krytina má nízku hmotnosť, dokonalú vodotesnosť a vysokú funkčnú odolnosť pri nízkych i vysokých teplotách. Dodáva sa v praktických kotúčoch, ktorých preprava je jednoduchá, manipulácia s nimi pohodlná a nosenie ľahké. Vhodná je pre šikmé strechy so sklonom od 10° do 65°, v systémoch opísaných v technickom manuáli Icopal 3D® Easy od spoločnosti Icopal. Ide o spoľahlivé, estetické, ekonomické a časovo nenáročné riešenie zastrešenia.

Rýchlo, lacno, svojpomocne
Pri vývoji hobby krytiny kládli vývojári dôraz nielen na nenáročnú aplikáciu, manipuláciu, ale aj na možnosť širšieho využitia krytiny. A to nielen na renovácie, ale aj pre novostavby záhradných chatiek, menších garáží či altánkov. Výhodou je, že ju možno aplikovať nielen natavovaním, ale aj mechanickým kotvením (bez použitia otvoreného ohňa). Vylepšení má však oveľa viac. Okraje pásu tvorí silikónová fólia, ktorá sa počas aplikácie mechanickým kotvením odstráni, čím vznikne samolepiaci spoj. To značne uľahčuje a urýchľuje jej montáž. Pri nej vzniknú súvislé spoje, bez možnosti podfúknutia a naviatiu snehu. Pri montáži netreba pod krytinu pokladať podkladový pás ani fóliu. Spoločnosť Icopal si pre domácich majstrov prichystala podrobné a zrozumiteľné montážne návody, a to na webovej stránke www.3d.icopal.sk.

Kvalitné a bezpečné riešenie
 A pokiaľ ide o porovnanie s inými bežne dostupnými riešeniami: Čas na aplikáciu krytiny Icopal 3D® Easy je až o 80 % kratší ako pri šindľoch. Oproti nim dochádza dokonca k úspore až 80 % kotviacich prvkov (klincov). Krytina má dokonca aj nižšiu hmotnosť – váha Icopal 3D® Easy je 3,9 kg/m², kým váha šindľa až 9 kg/m². Narozdiel od iných typov strešných krytín umožňuje Icopal 3D® Easy aj ľahké opracovanie detailov, s použitím samotnej krytiny, ktorá je vďaka modifikácii ohybná. Tým sa zminimalizujú náklady na montáž a vzniká minimum odpadu. Výsledkom je strecha prístrešku či záhradnej chatky, ktorá je odolná voči mechanickému poškodeniu aj poveternostným vplyvom. K dispozícii sú dva veľmi estetické vzory – červený a hnedý. Na novú strechu z ľahkej krytiny Icopal 3D® Easy ponúka spoločnosť Icopal atraktívnu záruku v rámci Osobnej záruky kvality v trvaní 10 rokov. Viac sa dozviete na: www.3d.icopal.sk.