Neľutujeme svoje rozhodnutie

9. máj 2016

Manželia bývali v dvojizbovom byte na severe Slovenska. Po čase  bývanie neuspokojovalo ich nároky z dôvodu prírastku do rodiny. Po niekolko neúspešných pokusoch kúpiť starší rodinný dom sa rozhodli postaviť si nový.

Prečo ste sa rozhodli dať si postaviť dom na kľúč?
Z dôvodu pracovnej vyťaženosti neprichádzala stavba svojpomocne do úvahy. Taktiež v rodinnom kruhu sme nemali odborníkov na stavbu. Pozitívom stavby domu na kl'úč bola rýchla realizácia.

Mali ste predstavu, kam sa obrátiť, a ako najlepšie najsť profesionálnu a dôveryhodnú stavebnú spoločnosť?
Po dlhšom pátraní po internete, odborných časopisoch a odborných publikáciách manželka náhodne objavila spoločnosť Ekonomické stavby. Zaujala nás rozsiahla ponuka služieb, vel'ký výber programov, rýchlosť výstavby a primeraná cena. Neodradili nás ani negatívne recenzie na internete a svoje rozhodnutie nel'utujeme.

Je niečo, čo vás pri kontakte s ES príjemne prekvapilo?
Vyhovovalo nám, že všetko vybavia za nás, stavebné povolenie, administratívu a projektovú dokumentáciu. Vybavenie je pre väčšinu ľudí  obtiažne, náročne na čas a nervy.  Pretože sme sa chceli tomuto vyhnúť, uvítali sme túto službu, ktorú  spoločnosť ES poskytuje zadarmo. Po prvom stretnutí s pánom riaditel'om sme boli presvedčení  o správnosti našej vol'by.

Podl'a akých kritérií ste volili typ domu a prečo?
Typ domu sme vyberali podl'a veľkosti pozemku, ktorý sa nachádza na svahu v horskom prostredí. Takže neprichádzal do úvahy bungalov.

Ako ste financovali stavbu domu?
Hrubú stavbu sme financovali z vlastných zdrojov, ktoré sme získali predajom bytu. Na ďalšie financovanie stavby sme použili finančné prostriedky z hypotekárneho úveru.

Aký bol priebeh stavby domu?
Z dôvodu komplikovaného vybavovania územného konania sa termín začiatku výstavby posunul na začiatok leta. V tomto období sme svojpomocne realizovali pripojenie inžinierských sietí. Stavba domu trvala 15 mesiacov. Hrubá stavba bola ukončená v decembri. Cez zimné obdobie boli práce pozastavené. Bolo to praktické riešenie z hl'adiska prezimovania hrubej stavby ako odporúčajú odborníci.

Ako sa vám žije v novom dome?
Sme nadmieru spokojní s novou kultúrou bývania. Dom nám poskytuje nový komfort, každý  člen rodiny má svoj priestor. Obľúbená je najmä terasa a možnosť pobytu vonku. V súčasnosti meníme a dotvárame okolie domu.

Technické údaje :
Realizácia : Ekonomické stavby, s.r.o.
Typ domu : Ekonomik N7
Dispozičné riešenie : 5+1
Strešný plášť : Bramac
Podlahová krytina :  plávajúca laminátová
Okná : plastové
Dvere : obložkové zárubne + fóliované dvere