Na návrat domov nie je nikdy neskoro

28. okt 2019

Prežiť celý život v rodičovskom dome môže byť pre niekoho priam nepredstaviteľné. Ten, kto túži po zmene, po nových priateľoch, nových vyžitiach, osamostatní sa už v mladom veku. No sú aj takí, ktorí z rodičovského domu odídu, no stále ich to láka vrátiť sa späť a prežiť zvyšok života práve v dome, v ktorom vyrastali.

Najmä v oblastiach s vysokou nezamestnanosťou ľudia často odchádzajú za prácou do zahraničia. Nie je nič nezvyčajné vidieť v malej dedinke na severe či v strede Slovenska auto so švajčiarskou, českou či anglickou poznávacou značkou. Stojí zväčša zaparkované pred starším rodinným domom v tvare „socialistickej“ kocky. Veľký, viacgeneračný dom už ohlodal zub času, no sála z neho rodinné teplo a pravý domov. Nečudo, že ich to tam stále ťahá. A tak časť svojho zárobku investujú do postupnej rekonštrukcie. Je však ťažké rekonštruovať po častiach a na diaľku. Peniaze sa míňajú rýchlo a na dome to takmer nevidieť.
Dobrý nápad
Riešením, ako rekonštrukciu po návrate urýchliť je, ak si časť peňazí, ktoré chcete venovať na čiastkové opravy budete radšej posielať na účet stavebného sporenia. Tým, že sa stanete sporiacim klientom, napríklad v Prvej stavebnej sporiteľni, získate omnoho lepšie podmienky v čase, keď budete potrebovať úver. V PSS máte možnosť výberu z rôznych druhov úverov zo stavebného sporenia  podľa svojich potrieb a možností. Nemusíte sporiť ani celých 6 rokov. Získať úver totiž môžete aj bez predchádzajúceho sporenia. V prípade, že sa rozhodnete vrátiť do svojho rodiska a rekonštruovať skôr, môžete PSS požiadať o medziúver, ktorý slúži práve na preklenutie časového obdobia do pridelenia cieľovej sumy na zmluve o stavebnom sporení.

So zabezpečením nehnuteľnosti
Na opravu svojho bývania môžete využiť medziúver zabezpečený nehnuteľnosťou, ktorý je v PSS teraz výrazne dostupnejší pre všetky príjmové kategórie.  Má mimoriadne nízku úrokovú sadzbu, už od 1,29% ročne fixáciou až na 5 rokov. Splatnosť takéhoto úveru si pokojne natiahnite aj na maximálnych 30 rokov. Čím je doba splatnosti dlhšia, tým je výška mesačných splátok nižšia.

Bez zabezpečenia nehnuteľnosťou
Nie každý má tú možnosť, aby použil svoju nehnuteľnosť ako zábezpeku pre banku. V tomto prípade má PSS riešenie v podobe medziúveru do 50 000 € (pre sporiacich klientov), taktiež s maximálnou dobou splatnosti až 30 rokov.

Neváhajte sa opýtať!
Informácie o všetkých možnostiach, ktoré PSS ponúka, získate, ak zatelefonujete na telefónne číslo 02/58 55 58 55. Ochotne vám ich tiež poskytne niektorý z obchodných zástupcov PSS , ktorých zoznam nájdete na www.pss.sk.