Myslite na svoju bezpečnosť aj peňaženku a skúste solárne svietidlá

29. jún 2022

Trávnik sa vám konečne začal zelenať, kvety, ktoré ste okolo neho vysadili kvitnú pestrofarebnými kvetmi. Príjazdová cesta do domu je konečne bez dier a výmoľov, čo záhrade ešte chýba? Predsa záhradné osvetlenie. Že je to zbytočná investícia? Keď stavíte na solárne svietidlá, budete prekvapení.

Solárne lampy ako úsporné svietidlá

Solárne svietidlá šetria energiu, vašu peňaženku aj životné prostredie. Na to, aby sa rozsvietili, potrebujú načerpať energiu zo slnečného žiarenia, ktorá nič nestojí, nemajú žiadne drôty, za tmy vám posvietia presne tak, ako potrebujete.

Prečo staviť na solárne svietidlá

Solárne svetlá majú hromadu predností. Môžete ich umiestniť na záhradu aj okolo príjazdovej cesty, dobre vyzerajú aj okolo terasy. Čo ďalej?

·        Dajú sa ľahko prenášať z miesta na miesto.

·        Využijete ich aj tam, kde nie je dostupná elektrina.

·        Nemajú žiadny kábel, na prevádzku im stačí načerpať energiu zo slniečka. To znamená aj nulové
         náklady na elektrinu.

·        Sú skvelé ako dekorácia aj praktické večerné osvetlenie.

·         Potešia aj dlhou životnosťou, ktorú im zaručujú LED žiarovky.

·        Staviť môžete aj na solárne svetlo s pohybovým čidlom.

Ako vybrať vonkajšie solárne svetlo?

Solárny modul po celý deň zachytáva slnečný svit, mení ho na energiu a tú ukladá do batérie. Tam čaká na okamih, keď sa zošerí a lampa sa rozsvieti. Solárnemu svetlu by ste na záhrade mali vybrať vhodné miesto, kde bude môcť solárnu energiu nerušene čerpať, podceniť ale nesmiete ani výber samotného svietidla. Na čom záleží?

Zapichovacie alebo nástenné solárne svetlo?

Máte jasno v tom, kam svetlo nainštalujete? Podľa toho sa môžete rozhodnúť, či dáte prednosť zapichovaciemu solárnemu svetlu, ktoré je ideálne napríklad na záhradu, alebo nástennému svetlu, ktoré osvieti vstup do domu, garáž aj schodisko.

Aký typ svetla chcete?

Ponuka solárnych svetiel je široká, podľa miesta a spôsobu uchytenia si môžete vyberať medzi:

·        Solárnymi nástennými svietidlami

·        Stĺpikovými svietidlami

·        Solárnymi alebo zapustenými bodovkami

·        Stojacími a stolnými lampami

·        Solárnym osvetlením domu

A čo materiál?

Aj na ňom záleží. Práve od materiálu sa odvíja životnosť vonkajšieho svietidla, vyberať môžete medzi nerezovou oceľou, hliníkom a vysoko kvalitnými plastmi.

Viete, že solárne svetlo v závislosti na kvalite batérie a žiarovky a solárnu energiu, ktorú počas dňa zachytilo, vydrží svietiť niečo medzi piatimi až dvadsiatimi hodinami? Solárny modul ideálne namierte na juh, aby mohol prijímať dostatok slnečného svitu a udržujte ho v čistote.