Moderná nízkoenergetická strecha – Bramac Tegalit Star

4. jún 2022

Dopyt po plochej optike

V posledných rokoch je viditeľný posun vkusu staviteľov v oblasti šikmých striech nielen ohľadom tvaru strechy, ale aj tvaru samotnej krytiny. Hľadajú odlíšenie od „klasickej“ vlnovky a riešením pre nich je moderne vyzerajúca strecha s minimalistickým čistým dizajnom a plochým modelom škridly.

Na trhu je v ponuke viacero takýchto riešení, jeden produkt však nad ostatnými vyčnieva svojimi vlastnosťami:

 

Bramac Tegalit s povrchovou úpravou Star

Krytina vhodná pre súčasnú architektúru, ktorá sa vyznačuje okrem výbornej pevnosti aj obzvlášť hladkým povrchom. Ten sa dosiahol unikátnou technológiou nanesenia minerálnej vrstvy, ktorá vyrovná všetky jeho nerovnosti:

 

Ocenenie za produktový dizajn                                                

Krytina Tegalit získala aj ocenenie Red Dot, čo je pre architekta aj zákazníka uznávaná značka kvalitného dizajnu priemyselných výrobkov.

 

 

 

K modernému tvaru patria aj moderné farebné odtiene najmä v tmavom tóne zinková šedá, metalická granitová a ebenová čierna:

 

 

Ochrana pred prehriatím podkrovia

Na druhej strane ale tmavá strecha v lete prispieva k prehrievaniu podstrešných priestorov. Povrch Star však vďaka reflexnej vlastnosti tento efekt redukuje, pričom ostáva až o 10°C chladnejší ako iné tmavé krytiny. Takáto strecha tak môže prispieť k zníženiu teploty v interiéri v letnom období až o 3°C v porovnaní s bežnou, a to bez nutnosti použitia klimatizácie.

 

Krytina Bramac Tegalit Star je model, ktorý umožňuje vytvoriť vskutku komplexné, moderné dielo.