Lepidlá Knauf vašu dlažbu či obklady už nepustia

12. sep 2016

Lepenie obkladov a dlažieb si vyžaduje presné oko, vodováhu, trpezlivosť a kvalitné lepidlo. Nová generácia lepidiel Knauf sa  premení v rukách majstrov  na ten najlepší materiál. 

Krémová konzistencia novej generácie lepidiel Knauf umožňuje ľahšie natiahnutie hmoty na podklad. Výrazne sa eliminuje sklz obkladov či dlažieb, takže podlaha či stena bude položená presne tak, ako si ju vymeriate a naplánujete.  Platí to aj v prípade veľkoformátových a ťažkých obkladov, ktoré sa vďaka svojej hmotnosti neraz na podklade šmýkali.Novej generácii lepidiel Knauf sa podarilo dosiahnuť aj predĺženie otvoreného času lepidla, teda času, v ktorom je možné lepidlo rozotrieť, pritlačiť  lepenú dlaždicu s primeraným a rovnomerným tlakom, poprípade upraviť jej polohu.


Knauf Easykleber

Vylepšené suché cementové lepidlo Easykleber ponúka znížený sklz a predĺženú dobu zavädnutia. Je mrazuvzdorné, a preto je vhodné na vnútorné aj vonkajšie použitie. Je určené na lepenie všetkých bežných druhov keramických obkladov a dlažby. Podkladom môže byť akýkoľvek stavebný podklad (betón, pórobetón, omietky, neomietnuté murivo, sadrokartón). Knauf Easykleber sa dá použiť aj na veľkoformátové dlažby či lepenie obkladu s vyššou nasiakavosťou, dá sa použiť aj pri špecifických obkladoch na stenách a odizolovaných podlahových plochách v krytom exteriéri akými sú podjazdy či podchody.


Knauf Flexkleber

Rovnako aj toto suché cementové lepidlo je mrazuvzdorné, avšak oproti lepidlu Knauf Easykleber je flexibiliné. Vďaka tomu sa odporúča na lepenie nielen všetkých bežných druhov keramických obkladov a dlažieb, ale aj na obklad z tmavého prírodného i umelého kameňa, na podklady bežné v stavebníctve (betón, VPC, sadrová omietka, plynosilikáty, neomietnuté murivo a pod.).  Je vhodné pre priestory s vyšším až extrémnym termickým namáhaním, rovnako v interiéri ako aj exteriéri. Svoje využitie nájde všade tam, kde sú vykurované podlahy, terasy či balkóny.  Knauf Flexkleber je ideálne pre lepenie aj tých najväčších veľkoformátových obkladov a dlažieb do rozmeru 60 x 120 cm.


Ako správne lepiť
Lepenie s novou generáciou lepidiel Knauf je vskutku jednoduché. 

1. Pripravte si to, čo chcete lepiť, podľa pravidla dva krát meraj a raz rež.

2. Plocha, na ktorú budete lepiť, by mala byť zbavená nečistôt - prachu, mastnoty.

3. Podľa návodu na obale si pripravte lepidlo - zmiešajte zmes s pomerným množstvom vody, premišajte, nechajte odstáť a opäť premiešajte, na m2 budete potrebovať cca 2kg lepidla na 1m2 pri veľkosti zubu 6mm

4. S takto pripraveným lepidlom môžete lepiť približne 3 hodiny.

5. Na podklad naneste lepidlo v potrebnej vrstve a „prečešte“ zubatou stranou  hladítka. Do takto pripraveného lôžka pokladáme dlažbu, pritlačíme, poprípade upravíme presne polohu.

6. Pri pórovitých dlažbách, kameni, mramore a pod. je vhodné natrieť aj plochu lepeného obkladu, nielen podklad.

7. Upravovať položený obklad je možné maximálne do pol hodiny, pri veľmi suchých podkladoch alebo vyššej teplote je čas kratší.

8. Škárovanie sa odporúča až po 48 hodinách, rovnaký čas by sme po položenej nalepenej  dlažbe nemali ani chodiť.

9. Pozor! Pri pokládke dlažby nesmie klesnúť teplota pod 5 stupňov a nemala by presiahnuť 25 stupňov.