Krása oceľových striech s 50-ročnou zárukou

19. máj 2015

Severský dizajn a kvalita majú vo svete právom dobrý zvuk. Nech ide o automobily, nábytok, architektúru alebo oceľ. Práve špičkovú kvalitu ocele a architektúry spája fínske meno Ruukki.

V Škandinávii sa viac ako 90% domov stavia z dreva a ocele. Môžu za to miestne tradície v staviteľstve, bohaté lesy, náleziská rudy, tradície jej spracovania a ekologické zmýšľanie severanov. Drevo aj oceľ sú okrem iného oboje prírodné a plne recyklovateľné materiály.

FOTO 1: Typická fínska drevostavba s plechovou krytinou Ruukki Classic.

Funkcia a dizajn

Oceľové strechy sú nenáročné na údržbu a testované drsnými severskými podmienkami. Strecha býva vystavená nízkym i vysokým teplotám, snehu, výdatným dažďom a vlhkosti.

Oceľová strecha je zhruba deväťkrát ľahšia ako pálené škridly (cca 4,5-5,25 kg oproti 45 kg pálenej škridly na meter štvorcový krytiny) a podstatne menej zaťažuje konštrukciu strechy. Vyniká hladkým povrchom, takže sa sneh na streche príliš nedrží a v neposlednom rade je oveľa odolnejšia proti porastom machov.

Designu vládne krytina Ruukki Classic na spôsob falca v čiernej farbe, ktorá sa hodí na moderné štýlové domy rovnako ako na horskú alebo lesnú chatu. Do mestskej zástavby viac zapadnú krytiny v tvare škridiel ako je Ruukki Finnera, Monterrey alebo nová krytina Armorium s ojedinelou výškou vlny, čo prispieva k jej výnimočnému vzhľadu.

Životnosť a dlhá záruka

Dôležitým garantom kvality materiálov sú však záručné lehoty. Krytiny Ruukki s kvalitou Ruukki 50+, Ruukki 40 a Ruukki 30 vydržia v náročných podmienkach desiatky rokov. Preto Ruukki poskytuje pri svojich produktoch technické záruky až 50 rokov podľa druhu krytiny, resp. triedy kvality, v ktorej je krytina vyrobená.

Výhody oceľových striech Ruukki

- životnosť pri správnej montáži až desiatky rokov

- Ruukki poskytuje až 50-ročnú technickú záruku a až 20-ročnú estetickú záruku

- ľahká strešná krytina je ideálna pre nosné konštrukcie s nižšou nosnosťou, ktoré sú z dreva a pre slabé krovy

- rýchla montáž, praktický formát a ľahká manipulácia

- praktický formát šetrí čas a znižuje konečnú cenu prepravy krytiny

- ideálna krytina do horských oblastí, hladký povrch plechu hravo odstraňuje sneh

- krytina je odolná voči poveternostným vplyvom, nenáročná na údržbu a esteticky stála

- vďaka variabilite povrchových úprav, farieb, profilov a formátov krytiny je univerzálnou krytinou pre takmer všetky druhy striech, rekonštrukcií a novostavieb

FOTO 2: Kvalitné a k prírode šetrné stavebné materiály sú ideálom severskej kultúry bývania.

 


Ruukki Construction

Ruukki Slovakia s.r.o. patrí do fínskeho koncernu Ruukki Construction, ktorý poskytuje služby zákazníkom vo stavebníctve. Na slovenskom trhu nabízí Ruukki Slovakia širokú škálu produktov a služieb – oceľové strešné krytiny, odkvapy, strešné bezpečnostné prvky, fasádne systémy, sendvičové panely ai.

Viac na www.ruukki.sk  |  www.ruukkistrechy.sk


 Kontakt pre médiá Ľubomír Šimkovič | PR Clinic | e-mail: simkovic@prclinic.eu | tel:  0918 898 890