Kingspan: efektivita na prvom mieste

22. nov 2021

Obytný priestor je v súčasnosti vysoko cenenou komoditou, najmä v husto zastavaných oblastiach a v centrách miest, kde sa naozaj počíta každý m2 miesta. Kingspan však prišiel nato, ako tento problém vyriešiť a zaistiť tak viac priestoru a svetla v obytných priestoroch. Spoločnosť Kingspan Izolácie je svetovým výrobcom kvalitnej izolácie a izolačných materiálov pre opláštenie stavieb. Hľadáte tie správne materiály pre realizáciu rekonštrukcie či súkromnú, alebo priemyselnú výstavbu? Kingspan na trhu ponúka mnohé produkty, ktoré vašej budove prinesú viac svetla, efektivity a samozrejme prinášajú aj mimoriadnu finančnú úsporu.

Izolácia podláh

Kingspan ponúka možnosť, vybrať si takú izoláciu podlahy, ktorá je dostatočne funkčná už pri malej hrúbke – nebude potrebné dramaticky zvyšovať jej výšku. Izolácia Kooltherm® K3 Podlahová doska poskytuje v porovnaní s konvenčnými izolantmi - pri rovnakej hrúbke izolácie - o 80 - 100% lepšiu účinnosť než konkurenčné materiály. Mimoriadne sa hodí pri rekonštrukciách, kde je kvôli presne definovanej výške podláh i umiestenia dverí prakticky nemožné tradičným spôsobom zasahovať do ich skladby.

Vonkajší kontaktný zatepľovací systém

Výhodné riešenie ponúka spoločnosť Kingspan aj pre najbežnejšie varianty zateplenia – vonkajší kontaktný zatepľovací systém. Pre tento účel sú určené dosky na vonkajšie zateplenie Kooltherm® K5 Kontaktná fasádna doska. Deklarovaná hodnota súčiniteľa tepelnej vodivosti λ je 0,020 W/(m‧K). Dosky sa inštalujú klasickou technológiou rovnako ako u tradičných izolantov a ich hlavnou výhodou je podstatne menšia hrúbka izolantu v porovnaní s polystyrénom, alebo minerálnou vatou – v dôsledku čoho môže prísť  k finančným úsporám zo získanej väčšej podlahovej plochy.

Zateplenie šikmej strechy

Na tepelnú izoláciu medzi nové aj existujúce krokvy odporúčame prémiový produkt Kooltherm® K12 Rámová doska. Výrobok je priamo vyvinutý pre aplikácie medzi drevené či oceľové rámy. A to v spojení s produktom Kingspan Kooltherm® K17 Interiérová doska s hodnotou súčiniteľa tepelnej vodivosti 0,020 W/(m‧K). Jedná sa o unikátne a úplne nové technické riešenie, ktoré umožňuje zatepliť napríklad pamiatkovo chránené objekty. 

Kde produkty nájdete?

Kingspan má za sebou už mnohé projekty, kterým poskytoval stavebné materiály. Tohoto roku však došlo ku spojeniu síl so spoločnosťou Sto, svetovým výrobcom vonkajších zatepľovacích systémov. Prvé plody ich spoločnej práce je možné vidieť práve u našich susedov - v Českej republike. Spolupráca oboch spoločností spočíva najmä v spojení dvoch špičkových a na trhu veľmi úspešných produktov – fasádnej zatepľovacej dosky na báze fenolickej peny a tenkého systému ETICS pre energeticky výhodné stavby StoTherm Resol.

Ako sa býva s Resolom?

Prvá realizácia so systémom StoTherm Resol a doskou na báze fenolickej peny je možné vidieť v Jablonci nad Nisou, kde mesto nechalo zrekonštruovať objekt bývalej nemocnice a vytvoriť rad nadčasových, úsporných bytov, či priamo v hlavnom meste, kde tento rok novo vznikol bytový dom pre až 34 rodín na Prahe 4. V prvom prípade tak budú nájomníci môcť posúdiť vlastnosti systému v kontexte rekonštrukcie – a teda napríklad dostatočného osvetlenia interiéru, v druhom si noví majitelia môžu užiť m2 obytnej plochy navyše vďaka úspore miesta ultra tenkým fasádnym systémom a izolantom.

Pre viac informácií navštívte našu webovú stránku: https://www.kingspan.com/sk/sk-sk 

Viac o projektoch sa dozviete na: https://www.kingspan.com/sk/sk-sk/projekty-a-referencie