Hliníkové okná od KALYPSA – elegantné riešenie pre váš dom

8. jún 2018

Hoci plastové okná zastávajú stále svoje pevné miesto vo svete výplní stavebných otvorov, za posledných pár rokov sa ako keby vrece roztrhlo s domami s hliníkovými oknami. A niet sa čomu čudovať. Hliník ako materiál pôsobí veľmi elegantne, je trvácny, nenáročný na údržbu a svojou pevnosťou dovoľuje vytvárať posuvné systémy a presklenia veľkých rozmerov. Stačí si to len predstaviť: pohodlne sa usadíte do kresla a pred vami sa rozprestiera výhľad do záhrady. Vaša obývačka je takmer spätá s vonkajšou zeleňou a vy tak máte pocit, že interiér prirodzene prechádza do exteriéru. Miestnosť sa na vami želanej strane otvára, pôsobí priestrannejšie a opticky sa zväčšuje. Zaujala Vás táto predstava? Nazrite spolu s nami do sveta hliníkových okien KALYPSO, priblížime si ich vlastnosti a využitie.

Pokiaľ neradi robíte kompromisy a očakávate to najlepšie z najlepšieho, naša najvyspelejšia rada Vás rozhodne zaujme. Okná Kalypso AL EVO 77 v kombinácií so zdvižno-posuvným systémom HS Portal 77 SLK vyčaria neodolateľné miesto z každého priestoru. Čo sa technických vlastností týka, vyniká predovšetkým výnimočnými teplo-technickými parametrami (Uf = 0,95 W/m2K a Uw od 0,72 W/m2K), ktoré dosahuje vďaka inteligentnému spojeniu premyslenej geometrie a vysokej kvalite materiálu. Pri vývoji sa podarilo okná prispôsobiť nielen súčasným požiadavkám, ale už zodpovedajú aj tým budúcim s názvom „nearly zero-energy buildings“, teda „stavby s takmer nulovou spotrebou energie“. Najvýznamnejším charakteristickým znakom tejto rady je malá konštrukčná hĺbka rámu 77 mm a 89 mm krídla pri zachovaní jedinečných energetických hodnôt. V štandarde je v sklách použitý "teplý" rámik SWISSPACER®, ktorý eliminuje rosenie okien v interiéri.

Zdvižno-posuvné systémy netreba samo o sebe veľmi predstavovať. Sú neodmysliteľnou súčasťou presklených stien, tvoria ničím nerušený prechod medzi miestnosťou a exteriérom, zveľaďujú výhľad a zároveň opticky zväčšujú obytný priestor.  Nový hliníkový systém HS Portal 77 SLK prichádza s bezrámovými prevedením posuvu, ktorý je veľmi pohodlný a praktický, keďže nevytvára žiadnu prekážku pri prechádzaní z miestnosti na terasu. Aj pri väčších rozmeroch si zachováva jednoduchú manipuláciu s krídlom, takže ju poľahky zvládnu aj deti.

Pri hliníkových oknách je veľkou výhodou možnosť výberu zo širokej škály RAL farieb a štruktúrovaných povrchov. Navyše, či si vyberiete zamatovo bielu farbu, príjemnú hnedú alebo obľúbený antracit, hladký nástrek alebo štruktúru, vždy Vám vieme v tej istej farbe a tom istom povrchu zladiť siete proti hmyzu a tieniacu techniku. Krásne, veľké, moderné okná sú výborná vec, ale aby sa človek cítil príjemne za každého počasia, neprenikalo na neho priame slnko a neotravoval ho nepríjemný hmyz, treba myslieť aj na tieto doplnky. Pokiaľ sa dokonale zapracujú a zladia s oknami,  nijako „nebijú do očí“ a vedia byť príjemným dizajnovým dodatkom k stavbe. Ak Vás naše produkty zaujali, viac o nich, správnej montáži či našich referenciách nájdete na našej stránke www.matporiadneokno.sk.