Hľadáte kvalitnú izoláciu? Hľadajte kvalitné informácie!

2. nov 2020

Spoločnosť Kingspan Izolácie, výrobca najtenšej efektívnej izolácie na trhu vyrobenej na báze fenolovej peny pod značkou Kooltherm, kladie mimoriadny dôraz na spoľahlivé informácie dokumentujúce vlastnosti jednotlivých typov izolácií. Vybrať si tú správnu môžete len na základe overených faktov.

V spoločnosti Kingspan Izolácie máme veľký záujem na pravdivom informovaní o problematike tepelnej ochrany budov. Je pre nás dôležité uviesť objektívne skutočnosti, ktoré potvrdzujú kvalitu a výhody našich výrobkov v porovnaní s bežne používanými izolačnými materiálmi.

Radi sa s vami o tieto informácie podelíme. Preto sme vypracovali niekoľko štúdií a webinárov, ktoré sa venujú problematike tepelnej izolácie z rôznych aspektov a nájdete ich na našich webových stránkach. Sú spracované tak, aby prinášali hodnoverné informácie pre všetkých potenciálnych zákazníkov Kingspan Izolácie.

#ValueMatters – dvakrát meraj...

Použitie vysoko kvalitných tepelnoizolačných materiálov Kingspan pozitívne ovplyvňuje mnoho vlastností zatepľovanej stavby. Navyše prináša i množstvo finančných výhod. Minimálna hrúbka izolácie pri zachovaní maximálnej tepelnoizolačnej účinnosti šetrí priestor, čo znamená nielen zvýšený komfort pri používaní, ale pre investorov aj vyššiu návratnosť investícií do výstavby.

Vďaka jedinečným tepeľnotechnickým vlastnostiam izolačného materiálu je možné minimalizovať jeho hrúbku a vytvoriť väčší vnútorný priestor pri zachovaní územnými predpismi určených rozmerov budovy. Viac vnútorného priestoru priamo vedie k zvýšeniu počtu m2 podlahovej plochy pre každého užívateľa. Získať dodatočný priestor je veľmi jednoduché – stačí vymeniť v projekte navrhnutú tepelnú izoláciu (najčastejšie na báze minerálnej vlny či polystyrénu) za Kooltherm® K5. Každý milimeter plochy navyše sa dá vyčísliť peniazmi. Keď teda nahradíme klasickú skladbu fasádnej izolácie (s hrúbkou 370 mm) skladbou s izolačnou doskou Kooltherm® K5, bude nová stena hrubá 290 mm, čo je o 80 mm menej. Nemusí sa to zdať veľa. Ale ak budeme napríklad počítať s objektom o podlahovej ploche 1000 m2, môžeme takto získať až 10,43 m2 bytovej plochy navyše. A každý kto vie, aké vysoké sú dnes ceny za m2 bytovej plochy, si ľahko dokáže spočítať, že investície do síce drahšej, ale zato kvalitnej a hlavne tenkej izolácie sa mnohonásobne vrátia!

#HealthMatters – na zdraví záleží!

Ďalšou výhodou mimoriadne tenkej izolácie s veľkou účinnosťou sú zdravotné aspekty jej použitia. Tenká izolácia, predovšetkým v oblasti ostenia a okenných otvorov vôbec prináša výrazné zníženie celkovej hrúbky konštrukcie. Aby sme dosiahli súčiniteľ prestupu tepla U = 0,24 W/(m2K), musíme v prípade minerálnej vlny počítať s celkovou hrúbkou konštrukcie 0,355 m, ale iba s 0,296 m v prípade Kooltherm® K5.

Vďaka tomu môže cez okná prenikať do interiéru omnoho viac svetla než pri použití tej klasickej. Viac denného svetla v miestnostiach znamená automatickú úsporu za elektrickú energiu, navyše denné svetlo významne ovplyvňuje zdravie užívateľov stavieb.

Použitie týchto tenkých, vysoko účinných izolácií pomáha šetriť stavebné i prevádzkové náklady. Od spomínaného väčšieho priestoru v interiéri, cez základy, až po strechu a terasy. Pomáha zjednodušiť zložité technické detaily vytvorené počas výstavby a ponúka ich efektívne riešenie. Tieto úspory je možné výrazne zvýšiť v závislosti od zvolenej energetickej hospodárnosti budovy.

Ďalšiu inšpiráciu a informácie, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť vaše rozhodovanie pri výbere vhodného tepelnoizolačného materiálu nájdete TU.