GABOTHERM® - NOVINKY 2019/2020

1. dec 2019

Gabotherm® predstavuje najvyšší štandard v oblasti nízkoteplotných sálavých systémov. Na kvalitu ich prvkov (rúrky, dosky, rozdeľovače a príslušenstvo), ktoré vytvárajú ucelený systém, kladieme tie najvyššie nároky a spĺňajú najnáročnejšie kritériá. Ide o vynikajúce riešenie pre novostavby ale aj pri rekonštrukciách starších domov.

Výhody tohto systému ocení nielen architekt, projektant, ale aj montážna firma a najmä koncový užívateľ:
1. Teplo vyžarované zo stien či podlahy sa rovnomerne rozkladá v priestore a podstatne znižuje prúdenie vzduchu, čo ocenia nielen rodiny s malými deťmi ale aj alergici.
2. Sálavé systémy nezaberajú miesto a nevyžadujú prakticky žiadnu údržbu.
3. Sú kombinovateľné s rôznymi zdrojmi tepla a dokážu znížiť vaše prevádzkové náklady na vykurovanie až o 30 %.

Najrozšírenejší a najvyužívanejší nízkoteplotný sálavý systém na Slovensku je podlahové vykurovanie. Štandardné riešenie vykurovania v moderných rodinných domoch, administratívnych budovách, hoteloch, obchodných centrách aj priemyselných objektoch. Výborné skúsenosti máme aj so stenovým a stropným vykurovaním alebo chladením. Systém stenového vykurovania a chladenia vytvára v priestore teplotne homogénne pole, čím prináša užívateľom maximálny komfort. Plošné vykurovanie alebo chladenie stropom odbúrava tepelnú záťaž najprirodzenejším spôsobom – sálaním. Ochladzovanie prebieha jemným sálaním medzi chladiacou plochou a všetkými teplejšími plochami v miestnosti, vrátane človeka.

Nerezové rozdeľovače VSS
Rozdeľovače slúžia na pripojenie jednotlivých okruhov podlahového, stenového a stropného vykurovania a chladenia. Rozdeľovač VSS je určený na podlahové vykurovanie len s polybuténovou rúrkou 15 x 1,5 mm. Je vybavený zasúvacím systémom VSS, ktorého veľkou výhodou je rýchla a jednoduchá montáž bez náradia. Aktuálne je k dispozícii rozdeľovač VSS aj v nerezovom prevedení.

Nové rozmery polybuténových rúrok Gabotherm®
Polybuténové rúrky sú ideálny materiál na podlahové vykurovanie Gabotherm® 1.2.3. V porovnaní s ostatnými materiálmi majú výrazne vyššiu ohybnosť a pružnosť. Steny rúrky sú odolné proti usadzovaniu nečistôt a vodného kameňa. Ich životnosť vysoko presahuje 50 rokov. Majú kyslíkovú bariéru. Ich kladenie je rýchle a je možné s nimi pracovať pri teplotách až do - 5 °C. Sú chemicky odolné a vyznačujú sa menšou teplotnou rozťažnosťou, čo je dôležité najmä pri podlahovom a stenovom vykurovaní a chladení.

5-vrstvova PB rurka NOVA

Aktuálne máme k dispozícii nové priemery rúrok Gabotherm®: 17 x 2,0, 20 x 2,0 a 25 x 2,3 mm. Všetky rúrky Gabotherm® sú certifikované. Nové rozmery sú určené len pre plošné podlahové vykurovanie a chladenie.

Na Českom aj Slovenskom trhu pôsobíme so značkou Gabotherm® už viac ako 25 rokov a za ten čas sme zrealizovali stovky úspešných projektov a dodali tisícky kilometrov polybuténových rúrok.

Radi vám poskytneme odborné poradenstvo alebo pripravíme návrh riešenia na mieru zdarma pre váš projekt. Bližšie informácie na web stránke www.slovensko.wolf.eu 
Pripravujeme i novú stránku špeciálne pre Gabotherm®.